Halloj! Överspelet i Troja/Ljungby - Djurgården satt som gjutet då det stod 3-2 till Djurgården redan efter halva andra perioden och matchen slutade tillslut 6-3 till Djurgården.

Inatt så är det dags återigen för NHL där jag siktar in mig på formsvaga Edmonton Oilers som tar emot Nashville Predators.

Hemmalaget Oilers går igenom en tung tid för stunden. Med sex raka förluster och föll nu senast med 4-3 på hemmaplan mot Phoenix Coyotes. Efter en jämn första period var den stora skillnaden bara att Coyotes gjorde tre mål och Oilers noll. Sen gick Coyotes upp till en 4-0 ledning innan Oilers fick in pucken. Oilers fick in två snabba i tredje perioden men lyckades inte få till en kvittering.
Oilers har på sina tio senaste matcher enbart tagit 2 segrar, 7 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar 2-7-1.
Det gör det inte så oväntat att Oilers inte har så mycket att spela om mer än äran av resten av säsongen då laget ligger total sist med endast 36 poäng på 53 spelade matcher. En stor orsak till att Oilers ligger där laget ligger än försvars och målvaktsspelet. Med hela 187 insläppta mål så är Oilers det lag som släppt in överlägset flest mål i hela NHL.
Inte så oväntat så är Oilers Western Conference sämsta hemmalag. Med 18 inspelade poäng på 24 hemmamatcher så är statistiken följande, 8 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 16 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 66-85.
På Oilers fem senaste hemmamatcher så har det blivit två segrar och tre förluster, och har nu två raka nederlag på hemmais.
Oilers kommer komma till spel inatt utan:
A. Ference (spelar ev inatt)
A. Hemsky (spelar ev inatt)
P. Larsen

Predators som hade två raka segrar inför mötet med Calgary Flames senast. Det såg länge ut som Predators skulle mäkta med sin tredje raka seger men tappade i tredje perioden en 4-2 ledning till 4-4 och föll sedan efter straffar. Värt att notera att amerikanen Erik Nystrom mäktade med och stod för alla Predators mål.
Det gör nu att Predators har på sina tio senaste matcher 5 segrar, 3 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 5-3-2.
Predators bättrande spel den senaste tiden gör att laget nu ligger på en elfte plats i Western Conference med 54 poäng på 53 spelade matcher. Predators har nu sju poäng upp till sista slutspelsplatsen.
Bortaspelet har varit till och från under säsongen. Men nu har Predators tagit poäng i fyra av dom fem senaste bortamatcherna och har vunnit två av dessa fem.
Med 24 poäng på 25 spelade bortamatcher så är Predators Western Conference tionde bästa bortalag. Med en statistik på 10 segrar, varav 1 efter övertid/straffar och 15 förluster, varav 4 efter övertid/straffar och en målskillnad på 60-75.
Predators kommer fortsatt till spel med fullt lag men saknar dock den ack så viktige målvakten Pekka Rinne som är fortsatt skadad.

Historia:
Dessa två lag som har en form som skiljer sig på dag och natt har mött varandra en gång denna säsong.
Den matchen spelades i Nashville. Den matchen vanns av Oilers med 3-0.
Kikar vi närmare på lagens tio senaste möten så har Oilers vunnit sex av dessa och Predators fyra. På dom sex senaste mötena har lagen vunnit varann match och laget som har varit hemmalag har vunnit i fyra raka matcher.
Med Oilers som hemmalag så har dom fem senaste matcherna slutat med tre segrar för Oilers och två för Predators.
Den senaste hemmamatchen för Oilers så vann laget med 3-2.

Kommentar:
Två lag som har två helt olika förutsättningar för resten av säsongen. Oilers spelar mestadels för äran och för fansen skull. Med sex raka förluster så ser det tungt ut för att nå någon bättre placering än den sista i Western Conference. Medan Predators fortfarande har goda möjligheter att ta sig till slutspel men då behöver Predators få tillbaka Pekka Rinne som dock väntas vara borta till slutet av februari.
Jag tror dock att Oilers kommer lyckas ta en seger i nattens match. Detta på grund över att Oilers brukar göra bra matcher mot Predators och har plusstatistik på motståndet denna säsong och den senaste tiden.
Sen är Predators inget jättebra bortalag och är för ojämna på bortais under säsongen. Det märktes senast då Predators inte orkade hålla en 4-2 ledning mot formsvaga Flames och föll efter straffar med 5-4.
Oilers kommer ställa sin målvakt med bäst statistik under säsongen i kassen inatt och Ben Scrivens bör kunna hålla nere sifforna och ge goda möjligheter att T. Hall o/c goda möjligheter att kunna vinna matchen.
Nej får vi 2,03 på Oilers som segrare inklusive övertid och straffar på Betsafe . Där jag tror att Oilers kommer få stopp på den tunga formsvackan och där det blir sjunde gången gilt.

Startande målvakter:
Oilers: B. Scrivens Matcher: 21 Impm: 2,08 Räddningsprocent: 92,7%
Predators: Matcher: Impm: Räddningsprocent:

EDITERAD 2014-01-26 19.14:50

This is the stats tab
This is the post tip