En söndag brukar betyda att det spelas en drös med matcher i Hockeyettan, men tyvärr inte denna söndag. Det är dock tre matcher på pappret och jag kommer titta lite närmre på Visby som vi lyckat maxspelade i fredags. De är ett topplag och tar sig idag till Enköping för att möta ett av ligans sämre lag. Det ska väl bara betyda en klar tvåa eller?

Visby vann i fredags mot Huddinge med 2-1 efter att ha avgjort tidigt i den tredje perioden. En seger som var minst sagt rättvis sett till matchbild, men också en seger som satt hårt inne. Det borde ha varit större marginal när man ändå gör en bra insats. Till dagens match så är man återigen rätta favoriter, men jag tycker ändå att det finns ett visst värde i detta. Visby är trots sin fjärdeplacering seriens bästa lag efter giganterna Brödernas/Väsby och det tror jag kommer att visas på resultaten när säsongen är färdigspelad. Man har en spännande trupp där det finns spets, rutin och hjärta för klubben. Det skiljer en hel del mellan lagen i toppen och botten i just den östra serien och därav borde man ha en bra uppgift idag.

ESK med ny tränarstab

Ja, ESK har roterat lite på tränarfronten förra veckan för att försöka få lite liv i sin trupp. Man har en försäsong bakom sig med noll segrar och nu när serien har startat så har man bara vunnit två matcher och det mot två andra bottenkollegor i form av Huddinge och Linden. Dagens motståndare från Visby borde bli en svår nöt att knäcka, trots att man kanske borde få en positiv effekt av ett tränarskifte. För mig har alltid Enköping varit ett lag som spelar utan framtidsvision utan det känns som att man bara vill klara sig kvar i seriesystemet. Det känns ändå som att man på något sätt försökt få ihop ett mer slagkraftigt lag till denna säsong och man har inte heller haft lika stora problem med skador som exempelvis förra året. Ändå så får man inte ihop det på planen. Insatserna senaste matcherna har dock varit klart bättre och det finns potential helt klart, men att vinna mot ett starkt Visby så krävs det en 120 procentig insats och det blir för tufft.

Visby är bra och när laget bara får utdelning för sitt spel så kan man utmana bättre lag än de som finns i den här serien. De spelade i fredags, men det spelar ingen större roll utan det känns som att klubben är vana det upplägget vid det här laget. Visby rak finns till 1.66 hos Pinnacle och det är lite högre än på andra bolag.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip