Det är verkligen dags för HV71 att steppa upp och jag tror faktiskt att "vändningen" kommer nu. Efter en mycket svag försäsong med förluster mot Troja/Ljungby(!!!!) och Frölunda så har nu HV 71 äntligen lyckats tagit sin första vinst mot ett mycket svagt Esbjerg. Man slog Esbjerg på hemmais med 3-0 och ikväll möter man dem igen. Jag tror att marginalen kommer bli ungefär densamma ikväll och spelar HV71 -2.5 till @2.12 hos Pinnacle med flat.

HV71 började som sagt säsongen mycket svagt med tre raka förluster, dem två första har jag redan nämnt och den tredje förlusten kom mot Adler Mannheim i den första matchen i gruppspelet av CHL. HV71 förlorade med 1-4 på hemmais vilket är mer än bedrövligt. Ikväll är det dags för det andra mötet med Esbjerg, ett Esbjerg som har inlett sitt CHL-äventyr med förlust mot Trinec borta med 9-1 och nu senast alltså förlust mot HV71 med 3-0. Ikväll tar man sig an de regerande svenska mästarna HV71 och man kan kalla det en nordisk superfinal om man vill eftersom Esbjerg vann den danska ligan förra året. Dock ska man komma ihåg att det skiljer hästlängder mellan den danska och svenska hockeyligan. I denna grupp kommer Esbjerg verkligen vara slagpåsen och allt annat än en vinst här för HV71 skulle betyda att CHL-äventyret är över med allra största säkerhet.

Förra matchen för HV71 var oerhört viktigt för självförtroendet och motivationen. Visst, absolut en match som man bara ska vinna på hemmais, men ändå oerhört viktigt att göra jobbet och dessutom vinna tryggt med 3-0. Viktiga saker som HV71 fick med sig från förra matchen är att man höll nollan, att man gjorde rent hus i boxplay (många utvisningsminuter), att man gjorde mål i powerplay och att man fick igång lite poänggörare. Exempelvis Ytterell som stod för två kassar. En sak som man dock behöver jobba på inför den här matchen är att inte dra på sig så mycket utvisningar som man gjorde sist.

Det här är HV71s chans, ikväll måste man bara vinna och till kvällens match får man även in Bill Sweatt som verkligen är en förstärkning. Jag tror HV71 vinner denna match komfortabelt och löser linan, ska vi säga 1-5?

Match: Esbjerg-HV71
Spel: HV71 -2.5
Odds: @2.12
Insats: Flat
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip