Idag har vi ett otroligt viktigt möte mellan Linden och Mörrum där båda lagen är i kraftigt behov av poäng, men i olika delar av tabellen. För hemmalaget så söker man fortfarande sin första seger och med tanke på alla avbräck man haft senaste tiden så tror jag man får vänta ytterligare på sina första poäng.

Linden har inte alls fått den starten man velat i denna serie och har fem raka förluster och en målskillnad på 6-21. Det placerar dem givetvis sist i tabellen och behovet av poäng är såklart stort då man spelar för att undvika kval. Linden har för mig alltid varit ett lag som har lite potential ändå och man faller sällan ifrån sin gameplan, men de här fem matcherna har visat något helt annat. Det är bara att titta resultaten i inte en alltför svår fortsättningsserie. Senast åkte man på plumpen borta mot Segeltorp och det är givet vis inget som imponerar.

Återigen så har man lite nya spelare i truppen, men dessa spelare är påfyllda i lite panik då man fått gå kort om folk den sista tiden. Framförallt har rutinerade backen Daniel Gunnarsson saknats, men också forwarden Andrés Staforelli. Det är trots allt bara två gubbar och man har ju också fått in några lån de sista dagarna, men det är inte alls i samma kvalité som dessa ovan nämnda. De ska trots allt vara ryggraden i laget och det är klart att det blir tuffare att vinna utan dessa herrar.

Marcus Paulsson är fortfarande en stjärna i Hockeyettan

Mörrum har fortfarande sin stjärna och rutinerade Marcus Paulsson med sig. Han må inte ha samma snabbhet längre då han blivit till åren, men han har nog absolut ett av ettans bästa spelsinnen fortfarande. Mörrum ligger på fjärde plats i tabellen och man behöver alltså i sin tur poäng för att nå någon av topp tre platserna, vilket man borde ha goda möjligheter till. Senast slog man Forshaga hemma och innan det slog man seriens bästa lag, Troja, med 4-2 och även det på hemmaplan. Man har det såklart lite svårare på resande fot, men Linden form är under all kritik och det borde bli en kontrollerad seger här.

Linden är ett lag i spillror för tillfället och man har otroligt dålig form. Mörrum är inget superlag, men man är åtminstone bättre på pappret och man har också en bättre formkurva. Jag investerar på tvåan inklusive övertid/straffar till oddset 1.88 hos Unibet .

Insats: 3/5 insats
This is the stats tab
This is the post tip