Fredagkväll och vi bjuder på ett riktigt megaderby uppe i Dalarna. Falu står som värd för Borlänge i en match som betyder otroligt mycket för båda lagen i jakten på en topp-tre placering. Gästerna är kraftigt förstärkt med Martin Janolhs sista två matcherna och han har redan hunnit sätta avtryck.

Falun har haft en kämpig säsong och man kommer definitivt få kämpa för att hålla sig på rätt sida strecket. Man startade sitt hockeyettanäventyr med tio raka förluster i grundserien och man såg på pappret ut att vara ett av de sämsta lagen i Hockeyettans historia. Man spelade dock upp sig och nu efter jul i fortsättningsserien har man ändå visat prov på att man håller en ganska fin nivå. Fyra segrar på sex matcher har det blivit och försvars- samt målvaktsspelet har varit deras största styrka. Framåt gör man tillräckligt med mål för att vinna matcher och Hunter Godmere har stått för en tredjedel av lagets mål. Man har absolut blivit ett bättre lag, men räcker det för att rubba Borlänge är den stora frågan.

Martin Janolhs är en klasspelare

Borlänge har även dem öppnat på ett ganska bra sätt och ligger tre poäng bakom Falun inför denna match, men med en match mindre spelad. Om man vill nå en kvalplats uppåt så är en vinst i derbyt ett måste egentligen. Tittar man på matcherna lagen emellan denna säsong så har man vunnit en varsin match. Nu är ju som sagt Falu ett bättre lag, men det är även Borlänge. Man har fått in Johan Skinnars de sista veckorna och han är bra för den här nivån. Om vi dock ska nämna en spelare så är det ju såklart Martin Janolhs som har kommit tillbaka till klubben. Han är verkligen i en klass för sig på denna nivå. Tre poäng på de två första matcherna är godkänt, men han har absolut mer i sig. Jag räknar med att han blir bättre och bättre ju fler matcher han får spela. Det är den stora skillnaden här mellan lagen och det är den jag kommer framhäva som den största faktorn här.

Som sagt så tror jag spetskompetensen kommer att bli väldigt viktig i den här matchen. Janolhs är en spelare som gör skillnad och kan avgöra matcher på egen hand. Därav också mitt tips på Borlänge och den raka tvåan till 2.07 hos Pinnacle . Insatsen håller vi ner till lite under medel.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip