Onsdagar är Hockeyettans dag i min värld och trots en omgång med ganska få matcher på tapeten så finns det helt klart något att borra oss djupare i. Falu gästas av Mjölby på onsdagskvällen och det är ett nykomlingsmöte. Hemmalaget Falu åkte på en riktig smällkaramell i premiären borta mot Tranås där slutresultatet skrevs till hela 10-1. Skottstatistiken slutade 53-11, vilket säger en del om matchbilden dessutom. Nog för att Tranås är ett starkt lag på pappret, men de spelar trots allt i samma division och en premiär ska inte få sluta på det viset. Det säger lite om Faluns lagbygge och man kommer få en kämpig säsong, dels för att man behållit mycket av stommen från förra säsongen samt att de nya som kommit in inte kommer att påverka spelet såpass mycket att man håller jämna steg med övriga lag i serien. Man tog sig inte heller upp på egen maskin, utan fick förfrågan då man var bäst rankade tvåa. En tuff försäsong med dåliga resultat mot motstånd som inte heller varit särskilt vasst. Inte ens duktiga Philip Aldenrud i målet hos Falun lyckades stoppa Tranås i premiären.

Mjölby är också nykomlingar och fick stryk i premiären mot Skövde med 2-4. Inget resultat att skämmas över, men man hängde iallafall med sina motståndare och gav dem en match, till skillnad från Falun. Mjölby tog sig inte heller till Hockeyettan på eget bevåg utan var rankade som andra bästa tvåa, men det var inget att tveka på. De hade en klart tuffare kvalserie och man hade definitivt ett lag som på sikt skulle kunna etablera sig i ettan. Det finns helt klart mer potential i detta Mjölby än vad det finns i hemmalaget här och jag skulle säga att det bör vara klar fördel Mjölby. De har en klart bredare trupp och bör ha bra chans här.

Stor skillnad på södra och västra serien

Mjölby kommer från den tuffa södra tvåan och Falu kommer ifrån en klart svagare del av landet. Det har varit så länge och det är förmodligen för att intresset är större, vilket också genererar lite mer pengar till klubbarna/spelarna. Oavsett så spelade Falun i en svag kvalserie och hade en hel del flyt på vägen. Att man ens tog sig till kvalserien var lite av en skräll. Mjölby däremot satsade hårt hela säsongen och har sin stomme som man länge jobbar med och där många av dem har klart större meriter än några matcher i Hockeytvåan. I vilket fall så har man behållit stommen och fyllt på med några spännande nyförvärv. De lagen som tar sig upp från Hockeytvåan nere i Söder står sig allt som oftast väldigt bra redan första säsongen i Hockeyettan. Därav tror jag Mjölby bör ha väldigt bra chans till en seger här, trots att man är på resande fot.

I en svag Hockeyettan Västra bör nykomlingarna från södra tvåan stå sig relativt bra och mot seriens sämsta lag bör man definitivt ha god chans. Jag testar med en liten högre insats Mjölby att ta minst två poäng till oddset 1.86 hos Unibet .

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip