Äntligen dags för hockeyn att dra igång. De svenska ligorna drar inte igång riktigt ännu men flera svenska lag tjuvstartar säsongen med att spela champions hockey league, och här ska vi få se Färjestad ta emot de slovakiska mästarna Banska Bystrica, och i grunden ska det skilja en hel del på lagen.

Färjestad har hunnit med att spela fyra träningsmatcher inför denna fight, och man har facit en vinst och tre förluster. Man har förlorat mot både Zug och Frölunda, och segern kneps mot Leksand där man vann med 5-1.
Nu ska det sägas att samtliga lag man mött under försäsongen är klart vassare än vad man möter i denna match, och jag skulle bli förvånad om man inte kontrollerar denna matchen fullt ut.
Inför säsongen har man en del tunga tapp i Johan Nygård, Mikael Wikstrand, Oskar Steen och Jesse Virtanen för att nämna några stycken. Jag tycker dock man har stärkt upp laget bra genom att plocka in Victor Ejdsell, Ville Keskinen, Jonathon Blum och Vojtech Mozik.

Banska Bystrica vann den slovakiska ligan förra säsongen då man slog Nitra i finalen med 4-1 i matcher. Nu är det dock inget slovakiskt motstånd man möter och här bör det bli tufft att få med sig något resultat.
Man har tunga tapp i Eric Faille som gjorde 88 poäng på 67 matcher förra säsongen. Samtidigt har man tappat Ben Marshall till Riga och Guillaume Asselin som flyttat till Schweiz.
In har spelare som Wahl, Mike Mcmurty och Jordan Hickmott kommit, men hur de täcker upp luckorna återstår att se.

Här ska Färjestad vara det klart bättre laget och en bekväm seger är att vänta då man möter ett klart svagare lag.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip