Dags för SHL-hockey när tabelltvåan Färjestad tar emot Brynäs hemma i Löfbergs Arena, och här ska man ses med goda vinstchanser.

Färjestad spelade under tisdagen åttondelsfinal i CHL där man slog tjeckiska Mountfield med 4-3, en seger man tog utan att imponera nämnvärt.
Man fick dock en match i kroppen efter ett längre uppehåll i SHL, vilket kan visa sig vara positivt.
I SHL har man gjort det bra då man ligger på en andraplats i tabellen, och på hemmais har man vunnit fyra av sina sex spelade matcher.

Man har fortsatt ett blytungt avbräck i Theodor Lennström som är en av ligans absolut bästa backar, om inte den bästa. Man har dock en stark trupp då man har namn som Elie, Nygård, Åslund, Nilsson och Pokka för att nämna några, och trots avbräcket så ska man ha bra chans att ta hem segern.

Brynäs var klasser bättre än Malmö senast då man vann med 4-0 och ser man på skott på mål vann man den med 33-13, så insatsen var femstjärnig.
Säsongen hittills har varit bra då man ligger på en niondeplats, och det är i den regionen man förväntat sig att man ska ligga.

Kinnvall, Rödin och Timashov är några av lagets spetsspelare, så visst finns det kvalitet i truppen, men man är inte på samma nivå som Färjestad och övriga topplag. Dessutom saknas Johan Larsson som är lagets bästa center, vilket är ett oerhört tungt avbräck, och det bör påverka laget extremt mycket.
Ett frågetecken till denna matchen är även bortaplan då man gjort sina klart bästa matcher hemma i Gävle, och faktum är att man bara tagit två segrar på bortais efter nio försök.

Färjestad har ett tungt avbräck i lagets bästa back, vilket såklart känns. Man har dock en bra bredd i truppen och även utan honom ska man kunna slå ett Brynäs utan Johan Larsson samtidigt som de inte trivs på resande fot, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip