Lördag i Karlstad och det vankas rivalmöte mellan Färjestad och Frölunda. Ett hemmalag som fortsätter att gå starkt och plocka poäng mot ett Frölunda som får jobba i allt annat än medvind för tillfället. Vi har en klar fördel för Färjestad enligt oddssättarna och jag tror de har helt rätt. En lördagsmatch i Karlstad brukar betyda hemmaseger.

Färjestad kommer ifrån en strafförlust senast mot Luleå i en match som lika gärna kunde slutat med vinst. Lagets flygplan blev försenat till matchstart och det satte väl tonen på den matchen från start. Luleå var klart bättre i den första perioden, men sedan jämnade det ut sig resterande del. Den sista perioden kvitterade FBK till 1-1 och jag tycker dem kom ut med helt ny energi inför period tre och kunde lika gärna plockat med sig samtliga tre poäng. Nu är man hemma igen och det vankas lördagsfest i stan. Seriens bästa hemmalag, efter just Frölunda, ska ha bra möjlighet att plocka ytterligare en hemmaseger. Man har varit otroligt starka i Löfbergs Arena och jag ser inte varför laget skulle göra en plattmatch denna helg heller. Formen är fortsatt god och de har en jämn trupp där alla levererar. De har en harmoni i truppen för tillfället som inte gästande Frölunda har och det gör uppenbarligen stor skillnad.

Frölunda i gungning

Gästerna verkar inte alls vara i någon vidare form. Man är riktigt bleka på bortalan och 3-0 borta senast mot Linköping säger en del om hur laget presterat den sista tiden. Det snackades om att de hade ett guldlag på pappret innan säsongen så jag förstår att folket kring Frölunda är besvikna med tanke på den starten man haft. De har stora luckor att fylla från förra året och de som fått chansen iår har verkligen blandat och gett. Nyförvärv som Linus Öberg och Erik Thorell har varit riktiga floppar och en Gustav Rydahl har inte varit som många förväntat sig. Hela laget måste verkligen steppa upp både ett och två hack ifall man ska ha någon chans mot detta formtoppade FBK. Lägg därtill som sagt att laget har varit riktigt dåliga på bortaplan och det gör saken definitivt inte lättare.

För mig är saken ganska klar och jag förstår om det någon gång inom en rimlig framtid kommer att vända för båda lagen, men för tillfället kan jag inte undgå detta FBK på hemmaplan en lördag. Frölunda är i riktigt ojämn form och hela Karlstad skulle älska att få knäppa Gustav Rydahl på näsan. Jag tycker 1.90 på raka ettan är lite för högt och är rätt säker på att det kommer vara klart lägre vid matchstart.

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip