Lördagsmatch i ett kallt Karlstad och rivalerna HV 71 kommer på besök. Det vankas mycket folk och förmodligen också ett revanschsuget Färjestad, vilket normalt sett ska vara en komfortabel seger enligt mig. Jag kan dock tycka att oddsen är aningen låga och kommer istället välja ett överspel i matchen då jag tycker båda lagen har haft lite problem den sista tiden.

Färjestads form har absolut inte varit lika stabil som den var i början den sista tiden. Trots det så har man ändå plockat elva av femton möjliga poäng de senaste matcherna, vilket också visar lite av den grundstyrka man faktiskt har. Det är ett offensivt skickligt lag där flera femmor är med och levererar. Idag ska man ha en bra chans till seger, men oddsen är väldigt låga när det gäller dem banorna. Jag tror mycket väl det finns goda chanser till målfest ikväll då laget brukar prestera bra matcherna efter man kommer ifrån en sämre insats. Det brukar resultera i många mål och det brukar vara extra laddat på lördagsmatcher.

Jag räknar också med att man vilar Carl Lindbom ikväll då han de två sista matcherna varit lite mer ihålig än vad han varit innan. Han har stått många matcher på slutet och det känns som ett bra läge att slänga in Max Lagace igen. Jag är verkligen inte personligt fan av just Lagace och jag tycker att det synts tydligt under säsongen att han släpper in fler enkla mål jämfört med Lindbom. Han kanske har en annan spelstil, vilket gör att hans räddningar ibland också ser lite turliga ut. Ingenting är bekräftat ännu, men det tyder verkligen på ett målvaktsbyte idag. Oavsett vad så kan det sitta med Lindbom också då hans form svajat.

HV 71 fortsatt svaga defensivt

HV fortsätter att kämpa för sina poäng och man har det tufft i egen zon. Målvakten Joni Ortio ligger på låga 88% i räddningar och det är lågt för att vara SHL-mått mätt eftersom det är en defensivt strukturerad liga. Han har fått stå 19 av 22 matcher såhär långt trots att han inte övertygat. Det kan också vara ett tecken på att han får fortsatt förtroende då han ofta i sina situationer är hjälplös då försvaret inte är på rätt plats. I vilket fall så bör HV 71 få stora problem med ett offensivt Färjestad och ska HV ha chansen att vinna matchen så tror jag inte att det räcker att göra två-tre mål, utan man måste in med fler. Jag tycker det är upplagt för en offensiv drabbning i Karlstad.

Färjestad starka offensivt mot ett svagt defensivt HV 71. Dessutom luftar FBK förmodligen Lagace i kassen, vilket stärker aktierna ytterligare ett snäpp. Jag tycker överspelet till 1.97 är ett bra spel och vi kör på en insats lite över medel hos Bethard .

Insats: 3/5 units
This is the stats tab
This is the post tip