Torsdagen bjuder på hockey mellan Färjestad och Linköping, och här tar jag ställning för hemmalaget.

Färjestad kommer från en 5-3 seger hemma mot Leksand i en match som svängde en hel del.
Juvonen i gästernas kasse stod för en rätt tveksam insats, vilket också gjorde att han blev utbytt i slutet av den andra perioden.
Man ska dock inte ta något från Färjestad som gjorde en bra match, och man vann rättvist.

Formen är riktigt bra då det blivit fyra raka segrar där man slagit lag som Leksand, Rögle och Luleå i dessa matcher, och det är lag som håller en klart högre nivå än dagens motståndare.
I truppen finner vi spelare som Ejdsell, Viksten, Lindqvist och Peterson för att nämna några, så laget håller en bra nivå.

Nu är det hemmamatch och där har man vunnit 15/22 matcher, vilket är ett bra facit. Man kommer även till denna matchen med fem raka segrar på hemmaplan. Med tanke på att man i allra högsta grad är med i kampen om en plats bland de sex främsta så gäller det att fortsätta vinna matcher, och här tror jag att man visar sig starkast och plockar tre viktiga poäng.

Linköping kommer från en oerhört viktig 4-2 seger mot Örebro då man i allra högsta grad är inblandade i bottenstriden, och alla poäng är superviktiga för laget just nu.
Man ligger på en elfteplats i tabellen, men bakom jagar både Oskarshamn, Brynäs och HV71 där samtliga lag också spelat färre matcher, så det gäller att avsluta starkt för att undvika de två bottenplaceringarna.

Laget har spelare som Lundh, Morley och Little i truppen och det är spelare som är vassa framåt. Kollar man överlag så är bredden dock lite väl tunn för att man ska kunna utmana de bättre lagen, och här känns uppgiften alldeles för tuff.

Nu är det även bortaplan och det är ett stort minus då man är seriens svagaste bortalag.
Man har bara vunnit sex av 22 matcher hittills på bortaplan där bara tre av dessa segrar kommit på ordinarie tid, så bortaspelet har varit en stor anledning till tabellplaceringen.

Färjestad kommer med bra form till denna matchen och då man dessutom har fördel av att spela på hemmaplan så tror jag att man visar sig starkast mot ett bortasvagt Linköping, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u till oddset 1.75 hos Unibet , LeoVegas eller Casumo // TT

This is the stats tab
This is the post tip