En match i SHL ska spelas under söndagen då Färjestad gästas av Luleå, och här har jag min idé klar.

Färjestad kommer med en bra form till denna matchen då man vunnit fyra av sina fem senaste matcher.
Senast så blev det en 3-2 seger mot HV71 där man gjorde en stabil insats, och man vände ett 0-1 underläge efter den första perioden.

Den matchen spelades igår vid 18:00, så mycket vila har man inte fått. Samtidigt är det en speciellt situation denna säsongen och spelschemat kommer att bli annorlunda.

Fördelen är att man får spela på hemmaplan igen så man har sluppit resan, något som är positivt.
På hemmaplan har man också spelat riktigt bra på slutet och de sju senaste matcherna har slutat med sex segrar, så här bör man kunna stå upp bra.

Luleå kommer från två raka segrar där man senast slog Linköping borta med 2-3. Man hade just 2-3 med sig inför en tredje perioden, och där var Linköping det bättre laget, men man lyckades hålla undan och knipa segern.

Även den matchen spelades igår och man har fått göra resan mellan Linköping och Karlstad, och det bör slita mer på Luleå än vad det gjort hos hemmalaget.

Formmässigt så känns man inte helt på topp och på de fem senaste matcherna har det blivit tre förluster. I segermatcherna har man även inte sett helt fläckfria ut, och det kunde absolut blivit poängtapp senast mot Linköping. Nu ställs man mot tuffare motstånd än man gjorde igår, och känslan är att man måste höja sig för att kunna utmana här.

Färjestad trivs bra på hemmaplan och nu när ett Luleå med tveksam form kommer på besök så tror jag man visar sig starkast, och jag väjer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT