Dags för den andra matchen i SM-finalen mellan Färjestad och Luleå, och efter förlusten senast tror jag hemmalaget steppar upp på hemmaplan.

Färjestad har varit riktigt bra under slutspelet då man både slagit ut Skellefteå och Rögle på vägen till finalen.
I den första matchen nu i finalen så tog man ledningen med 0-1 sent i den första perioden, men den varade inte länge, och det blev senare förlust med 4-1.
Nu väntar dock hemmais och det ser jag som en klar fördel då man fortsatt är obesegrade på hemmaplan under slutspelet, och det efter sex spelade matcher.

Jacob De La Rose stod för en ful tackling i matchen och det kunde absolut renderat i en avstängning, men så blir dock inte fallet.
Det finns även en hög kvalitet offensivt i namn som Rydahl, Nilsson, Åslund, Lindqvist och Viksten för att nämna några, och nu när det väntas hemmamatch så tror jag att gästerna kan få det tufft.

Luleå har sett starka ut under hela säsongen och i grundserien slutade man på en andraplats, tre poäng bakom Rögle. På vägen till finalen har man slagit ut både Örebro och Frölunda med 4-1 i matcher, och det helt rättvist då man varit bra i matcherna.

Defensiven är en av lagets stora styrkor då man har en trygg målvakt i Lassinatti samt en bra backuppsättning, något man även visade senast.
Samtidigt har man Linus Omark som är lysande för dagen, och tillsammans med Andreasson har man riktigt bra spets framåt.
Nu möter man dock ett riktigt bra hemmalag som har kvaliteter framåt som kan hota laget defensivt, och här kan det bli klart tuffare än senast.

Färjestad är obesegrade på hemmais under slutspelet och även om motståndet är stentufft här så ska man ses med bra möjligheter att vara obesegrade även efter denna matchen, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip