Hemmasegrarna fortsätter att avlösa varandra i denna intressanta SM-final och nu är det Färjestad som står som värdar, och jag räknar med en hemmaseger även här.

Färjestad startade den senaste matchen i Luleå på ett riktigt uselt sätt, och man hade 3-0 i baken redan efter kvarten spelad.
Därefter höjde man sig dock och i slutet av den tredje perioden fick man in en kvittering som innebar 4-4, men man fick ändå se sig besegrade efter förlängning. Det är dock imponerande att man gjort nio mål på tre matcher mot Luleå då de normalt sett är oerhört starka bakåt.

Just starten i matcherna har varit alldeles för dåliga, även i segermatchen på hemmaplan, och detta är något man lär sätta extra fokus på till denna matchen.
Här väntar det hemmamatch och ännu har inget lag i slutspelet lyckats besegra laget i sin hemmaarena, så självförtroendet på hemmais är verkligen på topp.
Positivt är även att Jesse Virtanen kommer tillbaka i spel då han är en viktig kugge i lagets defensiv, och här bör man ha bra chans att kvittera matchserien.

Luleå började matchens senast klart bäst, och den klara ledningen efter 15 minuter var helt rättvis. Samtidigt så slarvade Färjestad oerhört i egen zon där en spelare bland annat tappade skäret vilket gav friläge, och här bör man inte få samma enkla start.
Den solida defensiven man haft har även visat brister mot ett offensivt skickligt Färjestad, så det lär krävas en del mål framåt för att vinna matchen.

Namn som Omark, Lepistö, Honka, Tyrväinen samt en pånyttfödd Einar Emanuelsson finns i laget, så visst finns det fin spets i laget. Senast saknade man dock Pontus Andreasson som är en av lagets bästa offensiva spelare, och kommer han inte till spel här så är det ett stort minus.

Luleå vann den senaste matchen och kopplade grepp om matchserien. Nu är det dock bortaplan mot ett Färjestad som är urstarka på hemmaplan, och här tror jag att hemmalaget vinner och kvitterar matchserien.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT