Nu börjar det dra ihop sig i SM-finalen då gästande Luleå har 2-3 i matcher mot värdarna Färjestad, och här är det bara seger som gäller för hemmalaget.

Hemmasegrarna fortsätter att avlösa varandra i denna finalserien, och senast var det inget undantag då Färjestad fick se sig besegrade med 4-0.
Det stod dock bara 1-0 efter 51 spelade minuter, och man hade bland annat en jättechans där dock Lassinatti gjorde en superräddning.
Ser man till matchen så var Luleå dock bättre rakt igenom, och här gäller det att ta nya tag.

En stor fördel nu är att man har hemmaplan igen och där har fortfarande inget lag vunnit i slutspelet efter åtta matcher, så det är onekligen ingen överdrift att säga att man trivs extremt bra på hemmaplan.
Truppen har även den både spets och bredd i spelare som Lennström, Åslund, Lindqvist, Rydahl och Nygård för att nämna några, och man bör ha goda chanser att vinna och ta finalserien till en sjunde avgörande match.

Luleå gjorde en riktigt solid insats senast och segern var helt klart rättvis. Lassinatti gjorde även en del riktigt bra räddningar i matchen, och just på målvaktssidan är man väldigt starka.
Senast var Andreasson tillbaka i laget och det är positivt för det offensiva spelet. Samtidigt har Einar Emanuelsson vaknat till liv och gjort fem poäng i finalserien, något man verkligen inte trodde efter den säsongen han haft.

Det har dock visat sig att hemmaplansfördelen varit oerhört tung i denna matchserien då det enbart blivit segrar på hemmaplan för lagen, och även om man gjorde en riktigt bra insats senast så är det helt andra förutsättningar här.

Luleå har matchboll här men man kommer möta ett ruskigt revanschsuget Färjestad med publiken i ryggen, något vi under slutspelets gång sett vara riktigt tufft, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT
This is the stats tab
This is the post tip