Äntligen lördag och som vanligt en massa matcher i SHL, full omgång idag med fyra tidiga matcher samt tre sena matcher. Ett spel jag fastnat för i de tidiga matcherna är Färjestad hemma mot Malmö där vi får 2.00 gånger pengarna på hemmalaget Färjestad. Det tycker jag absolut är godkänt och spelar det med en flatinsats hos Redbet .

Färjestad har efter en lite tyngre period hittat tillbaka på vinnarspåret och har nu tre raka segrar. I de två senaste matcherna har man dessutom stått för två imponerande segrar, först slog man Växjö borta och det var blott Växjös andra hemmaförlust denna säsong, mycket starkt av Färjestad. I den senaste omgången slog man Örebro på bortais, ett Örebro som är väldigt tunga på hemmaisen, men Färjestad krossade Örebros försvarsmur och vann med 6-4. Idag möter man Malmö hemma och jag tror att chanserna för ännu en hemmaseger är mycket goda. Färjestad har varit outstanding på hemmais denna säsong, på sina nio hemmamatcher har det blivit åtta segrar och en förlust, otroligt starka papper. Den stora anledningen varför Färjestad är där man är i tabellen denna säsong är att man är fruktansvärt effektiva i målskyttet, man har inte skjutit lika mycket som de andra topplagen men man har varit mer effektiva, dessutom är Färjestad mycket bra i powerplay med 25.37%. Boxplayspelet har inte fungerat lika bra, men det är ingen katastrof alls att tala om, slår man ihop BP och PP ligger Färjestad på femte plats i tabellen vilket såklart är godkänt. Denna fina statistik tillsammans med att man är bra i spelet fem-mot-fem samt har två duktiga målvakter gör att man blir mycket svårslagna. Ett Färjestad i god form på hemmais ikväll blir verkligen en tuff match för Malmö.

Malmö kommer till denna matchen som tabellåtta med fem förluster på sina sex senaste matcher i SHL. Räknar man dessutom in CHL har Malmö sju förluster på sina nio senaste, det har verkligen inte gått bra på slutet, det har ju givetvis berott till stor del att man saknar en hel del spelare. Man har fått tillbaka några, men det finns fortfarande tunga pjäser på frånvarolistan. Malmö har haft det tufft på bortais i år, på sina nio matcher har det blivit sex förluster, dock två efter förlängning så man har inget jättedåligt facit. Malmö som var seriens bästa lag i powerplay förra året har inte alls fått till det superspelet i PP denna säsong. Malmös snitt ligger på cirka 19% i PP denna säsong vilket är lite för svagt. Även BP skulle man kunna önska mer av. Slår man ihop BP och PP ligger Malmö på åttonde plats i den "tabellen" vilket är rätt mediokert, ungefär som Malmös säsong hittills. Malmö har mött Färjestad en gång denna säsong, då vann man med 3-2 efter förlängning, men idag väntar det en helt klart tuffare match.

Match: Färjestad - Malmö
Spel: Färjestad
Odds: 2.00
Insats: Flat
Bolag: Redbet
Spelstopp: 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip