Det är dags för Färjestad och Malmö att mötas igen och jag tycker att oddset på bortalaget är väl tilltaget. 3.45 på ett Malmö som hade en mycket fin form tills kollapsen kom tycker jag trots allt är alldeles för högt. Malmö har förvisso förlorat fem matcher i rad, men jag tycker inte det ger fog för att Färjestad ska vara megafavoriter här. Malmö spelas till 3.45 hos Nordicbet eller Betsafe med en flatinsats.

Färjestad kommer till matchen med en positiv form efter två raka segrar. Färjestad ligger på åttonde plats i tabellen och har mer eller mindre ingenting att spela för i det här läget. Färjestad skulle kunna sluta sjua om man gör en megaavslutning samtidigt som Frölunda förlorar sin sista match, inte mycket talar dock för det. Dessutom är det mer eller mindre hugget som stucket om man slutar på en åttonde eller en sjundeplats i tabellen. Man får fortfarande en hemmafördel i åttondelen. Enda skillnaden är att man får ett lite enklare motstånd i åttondelen, jag tror däremot inte Färjestad värderar det speciellt högt, så summa summarum så har Färjestad inte alls mycket att spela för här.

Saker att spela för har däremot verkligen Malmö. Malmö ligger på den tionde och sista slutspelsplatsen men det är bara två poäng ned till Linköping som är Malmö hack i häl för stunden. Malmö måste Ta minimum en poäng i sina två avslutande omgångar för att vara rätt säkra på en slutspelsplats. Två poäng gör de 100% säkra på slutspel. Det finns alltså väldigt mycket att kriga om för Malmö här. Malmö har som sagt haft en dålig trend på slutet med fem raka förluster, men innan det hade man en brutal form med åtta raka segrar. Det är nog bara en tidsfråga innan Malmö börjar vinna igen, så är känslan i alla fall och vad skulle passa bättre för Malmö än att vinna här och bli helt klara för slutspel? Jag tror stenhårt på bortalaget.

Lycka till vid rygg!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip