Denna torsdag är det full omgång i SHL och denna gång ska vi också göra det ganska enkelt för oss. Färjestad spelar återigen på hemmaplan och tar den här gången emot Malmö. För serieledarna är det givetvis vinst som gäller, men man har haft svårt historiskt sett mot Malmö och frågan är om man kan vända den trenden?

Färjestad kommer ifrån en stabil 3-0 seger senast i SHL hemma mot Örebro och bara så sent som i tisdags gjorde man vad man skulle och avfärdade Biel i CHL. Nu är det allvar igen och motståndaren är Malmö som kanske på förhand känns som en ganska tråkig och sval match om man ser det på det viset. Det är inte särskilt mycket rivalitet mellan lagen och frågan är väl hur just Färjestad ska orka motivera sig ännu en gång. Mitt svar på det blir enkelt och det är att man spelar på hemmaplan där man är otroligt starka den här säsongen. Energin kanske inte sprudlar som den gjorde i starten av säsongen, men det är förståeligt att man inte kan hålla den nivån hela tiden. En annan faktor är att Malmö faktiskt har fem raka segrar mot Färjestad och det känns otroligt märkligt med tanke på lagens kvalité de senaste säsongerna. Jag är rätt säker på att det är tändvätska nog för att motivera sig denna mörka novembertorsdag. Det är inget snack om att Färjestad är ett starkare lag än Malmö i grund och botten.

Malmös form ett frågetecken

Malmö tycker jag även dem har gått ner sig en aning i jämförelse med starten dem hade. De har en bra förstakedja där Janne Kuokkanen leder laget och som han gjort det. Han har producerat sjutton poäng på nitton matcher och ligger i toppskiktet av SHLs poängliga. Det är den femman Färjestad får se upp med för jämför man resterande delar av laget så känns FBK klart bredare. Malmö har endast två vinster på de sex senaste matcherna och att åka till Karlstad och möta seriens bästa lag är bara det en svår uppgift. Det har som sagts pratats mycket om att Malmö just har bra statistik mot Färjestad och det känns bara som en bra morot för värmlänningarna som hjälper dem att bryta den trenden.

Jag kan tänka mig att många spelar på gästande Malmö här, men jag köper inte det. Färjestad är starka och jag tycker dem har alla möjligheter att bryta denna trend här. De förlorade dessutom i Malmö i höstas med 3-2 i en match där FBK var det klart bättre laget. De tar helt enkelt revansch här och vi gör det enkelt och går på raka ettan till 1.71 hos Bethard .

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip