Efter ett långt uppehåll från egentligen den mesta delen av hockey i Sverige så är SHL tillbaka på tisdagskvällen med nästintill full omgång. Ett skadedrabbat Färjestad tar emot ett Modo som haft en kämpig tid sista tiden. Lågt odds på ettan, men jag tycker mig se goda möjligheter till ett överspel.

Färjestad åkte lite förvånande ut i CHL i tisdags förra veckan och fick efter det ett välbehövligt uppehåll. Man har fortfarande en del skador i truppen och behövde detta break samt att de får lite vila under juluppehållet. I vilket fall så är det klart att man som serieledare kliver in som ganska stora favoriter mot ett formsvagt Modo och det är såklart en match man ska vinna. Hemmastyrkan är såklart en faktor och att man är revanschsugna, men samtidigt så har man som sagt en del skavanker vilket såklart påverkar och oddset på raka ettan känns inte spelvärt.

Offensivt är man dock starka oavsett och man har en bred trupp och där tror jag inte det påverkar särskilt mycket. Jag tror däremot det kan bli lite rotationer i det defensiva arbetet, vilket såklart öppnar upp det för ett ganska offensivt skickligt Modo. Båda matcherna inbördes har slutat över linan den här säsongen.

Modos form börjar plana ut

Modo har varit uppochner den här säsongen och min tanke från början är att de skulle få det tufft och kämpa i bottenträsket. Nu ska jag inte säga att man sakta men säkert är på väg dit för man har sju poäng ner till HV 71 och nedflyttningsplats, men jag tror att det är det strecket man kommer att få kämpa för när säsongen summeras. De har ett offensivt lagt lag, men har haft svårt att få in pucken sista tiden. Jag tror och tycker man borde gå in med en offensiv inställning mot Färjestad för det lär krävas ett par mål för att vinna striden.

Jag tycker förutsättningarna är goda för att det ska bli lite mål. Färjestad är ofta inblandade i målrika matcher och deras försvars- samt målvaktsspel har inte varit lika bländande de sista veckorna. Överspelet testas till 1.99 hos Coolbet med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip