Färjestad tar sig an Örebro i premiären av SHL 2019/2020. Matchen spelas 18.00 och jag tror att Färjestad, precis som Frölunda kommer att hålla för favorittrycket. Färjestad var verkligen en av de stora giganterna i SHL förra säsongen, precis som dem ska vara. Örebro gjorde en stark forcering på sluttampen av SHL föregående säsong och lyckas med minsta möjliga marginal nå slutspelet där man åkte ut väldigt snabbt. Mitt tips inför denna omgång blir trots allt att Färjestad städar av Örebro mot minst två mål. Spelet blir alltså Färjestad -1.5 till 2.23 hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson med en flatinsats.

Färjestad har liksom Frölunda haft en seg start på försäsongen. Förlust i tre av fyra träningsmatcher. Men direkt när CHL drog igång har man ändå visat sin klass med segrar i tre av fyra matcher. Färjestad inledde tävlingssäsongen på hemmais mot Bystrica från Slovakien där man vann med klara 6-1, Färjestad fortsatte segersviten hemma mot schweiziska Ambri Piotta med en 2-1 seger efter ordinarie tid. En vecka senare blev det dock förlust mot det sist nämnda laget med 2-1. I den fjärde och även Färjestads senaste match blev det bortaseger mot Bystrica med 4-3 efter overtime. Färjestad ligger tvåa, en poäng bakom Munchen och kommer med säkerhet avancera till slutspelet i CHL som sig bör. Nu när det är dags för premiär i Löfbergs Arena så kan jag inte se hur Färjestad inte ska vinna mot Örebro. Jag tror det blir hård match eftersom det är premiär, mycket utvisningar är mycket troligt att det blir. Det är givetvis till Färjestads fördel som förra säsongen var mycket starka i specialteams.

Örebro har haft en makalöst bra försäsong med sju av åttas segrar. Motståndet har dock inte varit av den allra högsta kvalitén alla gånger, men det går ändå inte att blunda för att deras segrar varit mycket imponerande. Precis som i den förra reken så tycker jag att det är väldigt mycket att få tävlingsmatcher i benen och hjärnan. Visst träningsmatcher är bra, men det är ändå en himla skillnad på att tävla eller att träna. Det är två helt olika saker som jag tror kan bli den avgörande faktorn i denna match. Färjestad har spelat fyra stycken viktiga matcher i CHL samtidigt som Örebro bara har spelat träningsmatcher som det egentligen inte spelar någon roll om man vinner eller förlorar. Dessutom skiljer det en hel del i spelstyrka mellan dessa två lag, Färjestads trupp är hästlängder starkare än vad Örebros är. Det ska givetvis vara klasskillnad i detta möte. Spelet blir således Färjestad -1.5 mål till 2.23 hos Nordicbet , Betsafe eller Betsson .

Match: Färjestad - Örebro
Spel: Färjestad -1.5
Odds: 2.23
Bolag: Nordicbet , Betsafe , Betsson
Insats: Flat
Spelstopp: 18.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip