Färjestad tar sig an IK Oskarshamn på hemmais under tisdagskvällen och här tror jag att gästernas poängkung kommer visa upp sig igen.

Inför nedsläpp i Karlstad denna tisdagskväll har vi Färjestad på en femteplats i tabellen och gästande Oskarshamn är just nu tabellsjua. Hemmalaget har 54 poäng och gästerna 51, men då ska vi också nämn att IKO har spelat två matcher mindre än hemmalaget.

Senast Oskarshamn var i farten tog de full pott på hemmais och detta genom en 3-1-seger mot Malmö Redhawks. Vad gäller Färjestad så kommer de närmast från förlust på bortais mot de regerande mästarna Växjö och där föll de med 4-1. Till kvällens möte lär det vara ett revanschsuget hemmalag, men glöm inte att de har med ett starkt bortalag att göra.

Oskarshamn hade inte spelat en match på över två veckor innan 3-1-segern mot Redhawks senast. I den matchen föll de skotten med 38-19, men de vann matchen med 3-1. De har en vass offensiv där kedjorna producerar och inte minst första kedjan där en viss Patrik Karlkvist tar plats.

Karlkvist hämtades till Oskarshamn från Modo inför den här säsongen. I fjol gjorde han 45 poäng på 42 matcher i Modo och HockeyAllsvenskan. Hittills den här säsongen har han gjort 31 poäng på lika många matcher med sitt IKO i SHL.

Nya poäng från Karlkvist ikväll? Ja, jag tror det!

SPELTIPS
Patrik Karlkvist över 0,5 poäng till 1.60 hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip