Äntligen är det dags för slutspelshockey på riktigt i SHL. Seriesegrarna Färjestad är spelsugna och ska få ta sig ann Rögle som tog sig förbi Timrå efter två raka segrar. Karlstadslaget är absolut rätta favoriter, men jag tycker oddset är lite väl lågt. Vi kommer istället gå på ett målspel då jag absolut tror att Rögle kan utmana.

Färjestad har varit säsongens gigant och avslutade säsongen på bästa sätt även om man förlorade de sista två seriematcherna i sudden mot Frölunda respektive Luleå. Man skördade upp vinster innan dem matcherna och offensivt så har man öst in mål. Dessutom lyckades både Carl Lindbom och Max Lagace pricka in formen, vilket gjorde att man i princip var ostoppbara ett tag. Nu ska man kliva in i detta slutspel som jättefavoriter och jag tror inte det blir en superenkel match då motståndarna från Ängelholm även dem uppträtt väldigt stabilt sista tiden.

Rögle vann i två raka matcher mot Timrå och är fullt värdiga att få spela detta slutspel tillslut. Man gjorde ett ärligt försök efter en sammanfattat ganska misslyckad säsong, och lyckades med nöp och näppe knipa en av de sista platserna till play-in. Inkluderat de två matcherna mot Timrå så har man nu fem raka segrar med endast fem insläppta mål, vilket är ett fint tecken inför denna tuffa drabbning.

Offensiven går först för Färjestad

I grund och botten så grundar jag mycket av detta spel på att Färjestads offensiv också är väldigt stark. Man har tre väldigt bra femmor där egentligen alla tre kan bidra och framförallt har jag själv svårt att kunna säga vilken av dessa tre femmor som ska tituleras som förstakedja. I vilket fall så går jag mycket på att Färjestad bara tuggar på offensivt. Man gör oftast ett par mål framåt, men det kan också straffa sig bakåt. De kommer inte hålla tillbaka någonting utan tror jag är ganska komfortabla med att vara offensiva. De vet om att Rögle kommer att backa hem och gå på kontring. Jag är inte heller helt säker på att FBK löser detta utan Rögle är bra och har absolut offensiv spets att för att kunna få hål på hemmalaget.

Jag tycker att linan på 4.5 är klart godkänd här. FBK är trots allt ett lag som gått över denna lina i 12 av de 13 senaste matcherna. Jag kör på över 4.5 mål till oddset 1.73 hos ComeOn . Det finns dessutom goda chanser till mål i öppen kasse. Spelet kör vi med en medelinsats.

Insats: 2.5/5 units
This is the stats tab
This is the post tip