På lördagskvällen tar vi oss an en ny drabbning i SHL där vi denna gång tar sikte på min egen hemstad Karlstad och matchen mellan Färjestad och Skellefteå. Jag har alltid sagt att SHL är en väldigt svår marknad och det gäller att ha lite magkänsla när man plockar ut sina spel. Denna gång förlitar vi oss på att favorittippade Förjestad håller ifrån och löser det under ordinarie tid. Jag såg Färjestad i torsdags nör man plockade ner Växjö med ganska enkla 4-1 tillslut. I mångas tycke så ansåg många att det var en jämn match och med tanke på att FBK tryckte dit ledningsmålet i början av sista perioden så köper jag det. Matchbilden var ganska böljande där Växjö försökte dra ner på tempot och utnyttja sin skicklighet från backsidan. I mitt eget tycke så tycker jag Färjestad drev på matchbilden i ett högt tempo och hade klart farligare målchanser överlag. Då ska det sägas att jag är väldigt spänd på vad Växjö kan knåpa ihop då deras lag ser rätt så komplett ut. Det är klart att en premiär kan påverka en del spelare och att det finns lite extra nerver, men i mitt tycke vann Färjestad rättvist.

Starka hemmalag som drabbar samman

SAIK har i regel alltid varit ett starkt hemmalag medan Färjestad haft en liten svacka under ett par år, men sedan SM-guldsåret blommat ut till ett vasst hemmalag där intresset för hockeyn också vuxit sedan dess. Det har självklart blivit en positiv effekt på laget av det vi sett. I vilket fall så är det nog lite som de flesta känner när man åker upp till Skellefteå att det inte är den roligaste bortamatchen att spela. Likaså är det nog för Skellefteå om vi vänder på det. Även om de reser på ett bra och proffesionellt sett så är det inte samma som att ladda upp på hemmaplan.

SAIK vann emot nykomlingarna Modo i premiären efter straffar och det imponerar verkligen inte på mig. Modo har inte alls sett bra ut på försäsongen och kan man inte förvalta en premiär mot dem så tycker jag att man bör få det svårt emot ett klart starkare lag som Förjestad. Jag säger det igen att jag var ruggigt imponerad av vad FBK presterade och följer man upp den premiären på samma vis så blir man svårslagna. Dessutom är SAIKs Oscar Möller fortfarande skadad och det är ett tungt avbräck som definitivt försämrar Jonathan Johnsson och Richard Hugg.

Färjestad vinner detta under ordinare tid och för den som inte riktigt är lika våghalsig kan man givetvis välja inklusive övertid/straffar.
Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip