Skellefteå AIK gästar Färjestad i Karlstad under torsdagskvällen och det vi får se här blir ett möte mellan två segersugna lag.

Färjestad kliver in i den här hemmamatchen med stor revanschlusta då de inte mäktade med att ta poäng i deras senaste framträdande och det genomfördes mot IK Oskarshamn på bortais. FBK förlorade den matchen i Be-Ge Hockeycenter med 4-3, men nu gästar serieledande Skellefteå och då lär vi få se ett taggat och duktigt revanschsuget hemmalag som gärna studsar tillbaka till vinnarspåret per omgående.

Skellefteå kommer till Karlstad med en skön 3-0-seger i ryggen och detta på hemmais mot ett formstarkt Djurgården. Så som SHL-tabellen målas upp just nu så toppar SAIK med två poängs försprång på Rögle som är närmast jagande lag. Skellefteå hade innan segern mot DIF senast två raka förluster och detta genom just 3-0 borta mot Frölunda och dessutom 2-4 i baken hemma mot Örebro.

Dessa resultat vittnar om att många lag kan mäta sig med SAIK och i Karlstad ska man absolut inte räkna bort Färjestad mot något motståndarlag. Värmlänningarna är som alltid ett lag som bara blir bättre och bättre ju närmare slutspel vi kommer och här tror jag som tidigare nämnt att de verkligen vill spänna musklerna och visa vad de går för inför stundande slutspel.

Min idé inför nedsläpp är att detta prestigemöte kan bli en sevärd historia.
Färjestad vill inte förlora igen och speciellt inte på hemmais och samtidigt vet SAIK att Rögle gör vad de kan för at ta sig ikapp och förbi i toppen så de vill naturligtvis också ha poäng med sig.

SPELTIPS
Jag landar i att över fem mål (asian) är ett trevligt alternativ till priset 1.68 hos LeoVegas / 888sport / Unibet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip