Färjestad stöter på tyskt motstånd i form av Straubing under säsongen i gruppen andra omgång, och även om motståndet är tuffare här så bör man kunna ta en ny seger.

Färjestad gjorde en riktigt bra insats senast mot Villach där man vann med klara 7-0, och skotten landade på överlägsna 60-10.
Visst kan man säga att motståndet var ljummet osv, men med tanke på sättet man genomför matchen så visar man ändå att det finns massor av kvalitet i laget.

Till denna säsongen har man plockat in Ville Pokka på backsidan, Matt Tomkins på målvaktssidan samt Henrik Björklund offensivt. Man har även kvar tunga namn som Lennström, Nygård, Viksten och Åslund för att nämna några, så laget håller en bra nivå, och trots tuffare motstånd än senast så ska man kunna ta en ny seger.

Straubing Tigers kommer från en 0-4 seger mot Krakow i gruppens första omgång, och det var lagets femte raka seger då man vunnit samtliga matcher på försäsongen.
Krakow är dock ett lag från den polska ligan som dessutom slutade fyra i grundserien förra säsongen, så man ställdes mot svagt motstånd, och nu blir det klart tuffare.

I laget finns det mycket inslag från USA och Kanada i bland annat spelare som Akeson, Connolly, Lipon, Leier och Manning, och samtliga har gjort matcher i NHL. Det är dock spelare som inte platsar, så överlag är man inte ett lika starkt lag som Färjestad, något jag tror vi får se i matchen.

Färjestad stod för en stabil insats mot Villach senast och trots tuffare motstånd så bör man vara starkast i matchen, och jag tror man tar en bekväm seger på hemmaplan.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip