Färjestad och Timrå ska mäta sina krafter i en hockeyrink ikväll 19.00. Jag kommer precis som i reken med Växjö inte krångla till det. Spelet blir Färjestad -1.5 till 1.90 hos Goliath med en flatinsats.

Färjestad ligger just nu rätt bra till i världens jämnaste tabell = SHL. Just nu skiljer det fem poäng mellan serieåttan Rögle och serieledaren Luleå. Färjestad ligger sjua i tabellen med just fem poäng upp till serieledande Luleå. Färjestad har visat att man har mycket kvalité i laget denna säsong. Dessutom är formen mycket god nu med fem segrar i sina sex senaste matcher. Färjestad är mycket stabila hemma med fem segrar i sina sex senaste matcher. Färjestad varken imponerar i powerplay och boxplay, man ligger strax över 100% vilket får anses som godkänt. Färjestad är ett klart starkare lag än Timrå och är verkligen i behov av poäng för att haka på uppe i toppen.

Timrå har det mycket väntat oerhört tufft i SHL. Tolfte plats i tabellen, två poäng ifrån sträcket. Timrå har dessutom en målskillnad på -22 på 20 omgångar. Timrå sprattlade dock till rejält i sin senaste omgång hemma mot Rögle när man faktiskt körde över skåningarna och vann fullt rättvist med 4-2. Men det var en av väldigt få segrar, Timrå har sex förluster i sina åtta senaste. Timrå har många problem, men ett jättestort problem är att man är så makalöst urusla på bortais. Senast Timrå tog poäng på bortais var den fjärde oktober(!!!). Efter det har det blivit sju raka förluster utan en enda poäng. Detta är såklart otroligt mentalt påfrestande för Timrå desto längre sviten blir. Jag tror inte Timrå bryter den idag. Timrå är riktigt vassa i powerplay men deras boxplay är långt under måttet. Dryga 73% blir tufft mot ett spelskickligt Färjestad. Jag tycker inte att speciellt mycket alls tyder på att Timrå ska ha någon bra chans i denna fighten. Färjestad -1.5 känns fin.

Match: Färjestad - Timrå
Spel: Färjestad -1.5
Odds: 1.90
Insats: Flat
Bolag: Goliath
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip