Färjestad gör upp med ett formtoppat Timrå under lördagen, och det i en match som inte känns helt lätt på förhand.

Färjestad har på sina 22 spelade matcher tagit elva segrar hittills, vilket placerar laget på en fjärdeplats i tabellen, en placering som är just under dagens motståndare.
Nu senast fick man stryk mot Rögle där man innan dess dock tog två raka segrar, men det mot Leksand och Örebro, två lag vara form är helt borta. Innan dess förlorade man även mot Malmö, så trots ett par segrar så har man inte imponerat.

I grunden har man ett riktigt bra lag med bland annat spelare som Elie, Nygård, Viksten, Åslund och Lindkvist, så det finns gott om kvalitet. Man förväntas dock fortsatt saknas toppbacken Lennström,
Vilket givetvis påverkar laget väldigt mycket, och här blir man extremt stora favoriter, alldeles för stora i mina ögon.

Timrå kommer med absolut toppform till denna matchen då man senast stod för en imponerande insats när man slog Frölunda med klara 5-0 på hemmais.
Detta var lagets fjärde raka seger där man på slutet även slagit Luleå med 2-5, och ser man till dessa matcher så har man fina 19-4, vilket är starka papper.

Nu senast vaktade Rautio kassen och höll nollan efter en stabil insats. Förstemålvakten Jacob Johansson har dock varit ruskigt bra under säsongen då bara Skellefteås Linus Söderström har en bättre räddningsprocent.
Det finns även fina kvaliteter offensivt då namn som Halloran, Dahlén, Hanzl, Pettersson och Lander finns i laget, så truppen är stark, och man blir alldeles för underskattade i matchen.

Färjestad borta är ingen enkel match för något lag i ligan men med tanke på hur Timrå presterat på slutet så blir hemmalaget alldeles för överskattade i matchen, och jag är inte alls främmande för att Timrå tar femte raka här, men väljer att ha säkerhetsbältet på.

Speltips: 2 asian 0 (insatsen tillbaka vid oavgjort) och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip