Det är dags för den tredje kvartsfinalen mellan Färjestad och Växjö där Växjö leder matchserien med 2-0. Det är dock fruktansvärt mentalt tungt för Färjestad som varit så oerhört nära i de båda inledande matcherna. Det har varit ruggigt jämnt och Färjestad hade lika gärna kunnat leda med 2-0 i matcher. Jag tror dock att Växjö rider vidare på sin flytvåg och vinner även denna. I skrivande stund finns Växjö att vinna matchen under ordinarie tid till 2.60 hos Unibet . Jag kommer spela det spelet med en flatinsats.

Färjestad, oj, oj, oj så tung inledningen har varit i denna kvartsfinalserie. I den första matchen så var man det bättre laget och hade absolut kunna vinna matchen. Matchen slutade 3-3 och Växjö drog det längsta strået i overtime. I match nummer två så hade nog nästan alla räknat in en Färjestad-seger flera gånger om. När halva matchen var spelad så ledde Färjestad med 3-0 och såg ut att gå mot en stensäker seger. Växjö smällde då in tre mål på tre minuter och ridå ned för Färjestad. Men Färjestad reste sig och satte dit 4-3 med åtta minuter kvar av ordinarie tid. Med fyra minuter kvar så ledde Färjestad och man tänkte "Ja, nu kommer Färjestad klara detta", men sen bara small det och innan ordinarie tid var över så hade Växjö vunnit med 5-4 efter att ha gjort två mål inom 30 sekunder. En sån brutal förlust tillsammans med den första matchen måste vara oerhört mentalt tungt för Färjestad som verkligen jobbar i total motvind just nu.

Växjö däremot måste känna att allt går med de just nu. Två matcher där man mycket möjligt hade kunnat förlora blev två segrar och grundseriemästarna spurtar nu mot en semifinal. Växjö har inte riktigt kommit upp i sin riktigt höga nivå i dessa två matcher men det är mycket som talar för att man kommer göra det i afton och då kommer Färjestad få det riktigt hett om öronen. Växjös form är dessutom mycket fin, fem segrar i sina sex senaste matcher tyder på ett riktigt kraftigt lag som har bestämt sig för att vara vinnarmaskiner. Detta vinner Växjö.