Torsdagskvällen bjuder på ett riktigt supermöte mellan tabellettan Färjestad och tabelltvåan Växjö. Seriens två bästa lag möts än en gång och denna gång målas Färjestad upp som stora favoriter. Målvaktskrisen fortsätter dock för FBK och det bör Växjö kunna utnyttja.

Färjestad har skaffat sig ett bra utgångsläge inför den sista halvan av serien och klev in på det nya året som serieledare. Formen har dock varit aningen vacklande sista månaden och det har mycket berott på att man haft ett ganska skadeskjutet lag och därav har också prestationerna varit väldigt ojämna. Nu ser man dock ut att han de flesta gubbarna tillbaka och vi vet alla vid det här laget hur bra Färjestad faktiskt är den här säsongen när man spelar som bäst. Dessutom är man starka hemma. Formen däremot är som sagt ojämn och man vet inte alltid var man har dem. De må vara rättfärdiga favoriter, men ska man vara så stora?

Växjö har även dem svajat lite med formen den senaste tiden och kanske är det avbräcket på Kalle Kossila som spökar för dem. Hans radarpartner Marcus Sylvegård har inte heller varit i den formen som han var från start, utan andra spelare som Robert Rosén och Joacim Blichfeld har fått steppa upp. Oavsett så tar man sina poäng och man har nu bara fyra poäng upp till Färjestad och matchen är således otroligt viktig då det är en så kallad sexpoängsmatch.

Målvaktscirkusen fortsätter i Färjestad

Jag läste någon artikel häromdagen om att Färjestad haft sju olika målvakter på sina träningar senaste månaden och det för att både Carl Lindbom och Max Lagace fortfarande dras med skador. AIK-lånet Tobias Normann är tillbaka i AIK och till dessa matcher denna vecka kommer man få låna in Melker Thelin från Björklöven. Han är en ung talangfull målvakt som var andramålvakt nu under JVM. Normalt sett är han också andremålvakt i Björklöven och han har stått sparsamt med matcher denna säsong. Han har dessutom några matcher i Hockeyettan. Jag tror att klivet kan bli stort från att vara andremålvakt i Hockeyallsvenskan till att spela en seriefinal mot svenska mästarna. Han är såklart bra, men det är absolut en omställning.

Med tanke på målvaktssituationen i Färjestad så känns det givet att backa Växjö i denna match. Det är ett högt odds och därför kommer också insatsen bli ganska hög, men tanke på just målvaktskrisen i FBK. De är som sagt väldigt bra oavsett, men det är för osäkert helt enkelt. Oddset är högst hos Pinnacle i skrivande stund, 2.47.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip