JVM har smygstartat och vi har redan hunnit med att se en fin match mellan Kanada - Finland. Nu är det återigen dags för Finland att spela match, och nu är det mot klart beskedligare motstånd.

Finland förlorade öppningsmatchen med 4-2 mot Kanada, och det är inte så mycket att säga om då det är ett lag som slåss för medaljerna.
I laget ser vi många framtidslöften där flera redan etablerat sig, och många har en ljus framtid framför sig. Namnet på mångas läppar är såklart Eeli Tolvanen, talangen, underbarnet som tar KHL med storm. Han har gjort 32 poäng på 39 matcher för sitt Jokerit, och redan nu vuxit in i seniorhockeyn. I öppningsmatchen bildade han kedja med Janne Kuokkanen som provat på några få NHL matcher, och som gjort 14 poäng på 19 matcher i AHL, samt Vesalainen, en spelare som gick i förstarundan i draften.
Ska även nämna Juoveli som gör sitt tredje JVM, samt Miro Heiskanen som gick trea i draften.

Danmark förlorade sin öppningsmatch med 0-9 mot USA och det var egentligen aldrig något snack om saken. Man låg under med 0-5 redan efter första perioden, och utöver målvakten så fick 15 av de 20 spelarna med sig minst en poäng i matchen.
Inför JVM så mötte man även småkronorna i en träningsmatch och där blev det stryk med hela 13-1, och vi alla förstår att Danmark inte har något att hämta i turneringen. Fokus lär ligga på matchen mot Slovakien, då detta är det lättaste matchen laget har i gruppen, där det förmodligen också lär bli en förlust.
I laget är Jonas Röndbjerg ett av de intressantaste namnet, en spelare som spelar för Växjö Lakers.

Det ska skilja mil mellan lagen här, och det ska bara vara ett lag på planen.

Speltips: 1 hcp -3,5 och jag investerar 5u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip