Finland tar revansch ifrån förra året och det ordentligt. En övertygande seger att vänta.

Finland kommer med en av de starkaste trupperna till JVM i Buffalo. Men man har med sig i bagaget ett praktfiasko som höll på att sluta riktigt illa. Ifjol höll man sig kvar i JVM:s A-slutspelet först efter att man besegrat Lettland i ett bäst av tre möte. Nu förväntas en oerhörd revanschlusta ifrån de vita lejonen.

Finland har hamnat i en tuff grupp, men samtidigt är man en av favoriterna till att vinna hela JVM. Man har ett lag som kan jämföras med laget Lejonen presenterade 2016 då man senast vann guldet, Då var Patrik Laine, Sebastian Aho och Jesse Puljujärvi härförarna. I år har man Eeli Tolvanen, som är en kandidat till att vinna hela turneringens poängligan, även finns Miro Heiskanen med i truppen som är ett av mästerskapets största namn.

Danmark gjorde precis tvärtom förra året. Man imponerade stort och flera intressanta spelare satte verkligen färg på turneringen. Men endast en av de tongivande spelarna från ifjol finns kvar i årets truppen. Joachim Blichfeld kommer att få bära laget under årets JVM. Han kom fram som talang i Malmö Redhawks men tillhör numera OHL laget Portland Winterhacks där han gör enhel del poäng.

Finland fick tuffast möjliga premiärmotståndare i form av Kanada, man förlorade klart rättvist med siffrorna 4-2. Men för att ge sig själva den möjligheten man behöver för att kunna utmana till guldet som förväntas i årets turnering, finns inget annat än att vinna övertygande mot Danmark. Dels för att ta revansch emot fjolårets dråpliga förlust mot just Danmark i en av gruppspelsmatcherna. Dels också för att ge sig själva det självförtroendet som krävs när de väntas tuffare motståndare framöver. Men också för att visa att man är att räkna med.
På pappret sitter man på en av turneringens starkaste backuppsättningar. Och nu mot Danmark är det helt rätt läge att få igång offensiven på allvar. Detta Danmark förlorade mot USA i öppningsmatchen med hela 9-0. Några 9-0 förväntar jag mig inte här, men att man bör göra 6 mål framåt mot Danmark kan man kräva. Kan man sen visa att man har den starka defensiv som jag varit inne på så ser jag linan på asian -4 för Finland (pengarna tillbaka vid en fyramålsseger för Finland) som ett bra spel.


Mitt spel: Finland -4 asian
Odds: 1,82
Bolag: Unibet
2/4units

This is the stats tab
This is the post tip