Nordiskt möte i VM mellan Finland och Danmark där det inte finns något snack om vilket lag som är bäst.

Finland har inte haft någon svår inledning på VM där man började med att vinna mot Sydkorea med 8-1. Därefter vann man med 7-0 mot Lettland för att sedan slå Norge med 7-0. Detta är inga superlag och jag tycker danskarna är bättre än samtliga lag man mött, men det går ändå inte blunda för att man ser samspelta ut och firma Aho-Teravainen är glödheta och står på elva respektive tio poäng hittills. Med detta ligger man etta och två i den totala poängligan.
I övrigt sitter man på Rantanen, Granlund och Nutivaara vilket man då ser att det finns fler än Aho och Teravainen i laget.

Danmark har enligt mig ett ganska intressant lag med spelare som Nielsen, Björkstrand och Philip Larsen för att nämna några. Man har dock inte imponerat hittills, dock har man mött både USA och Kanada där man förlorat med 4-0 och 7-1. I öppningsmatchen så vann man mot Tyskland efter straffar, där båda målen kom i powerplay. Man kommer få jaga mot Finland och inte skapa alls lika mycket, och då blir det svårt när man sitter på lite blandad kvalitet. Ett fåtal spelare får dra tunga lass och då räcker det oftast inte hela vägen mot de bättre lagen, utan man får rikta in sig på att slå de lagen som är på samma nivå och lite under och hoppas att det kan räcka till en kvartsfinalplats.

Finland visar ett fint offensivt spel och även om danskarna håller något högre nivå än man mött hittills så finner jag värde i spelet.

Speltips: 1 hcp -2,5 och jag investerar 4u // TT

This is the stats tab
This is the post tip