Hello!

Dags för den fjärde och sista gruppspelsmatchen i detta OS. Slaget om gruppsegern mellan Finland - Kanada.

Finland som har imponerat enligt mitt tycke i detta OS började starkt med att slå Österrike med 8-4. Liten tveksamhet var kanske försvarsspelet där Österrike tilläts att göra fyra mål. Lite oväntat kanske. Men det försvarsspelet blev betydligt bättre mot Norge då laget enbart släppte in ett mål och det kom i spel med en man mindre på banan. Segern var rättvis och Finland offensiv detta OS har varit riktigt bra trots saknaden av Filppula, Koivu x2. Med 14 mål framåt på två matcher så Finland det målgladaste laget hittills i OS.
Det jobbiga för Finland är att talangen Barkov fick kliva av mot Norge och det är klart att han missar resten av OS. Tråkigt besked för finnarna.

Kanada som har tagit två väntade segrar. 3-1 mot Norge i premiären. En match där segersiffrorna borde ha blivit större men ett starkt försvarsinriktat Norge och en bra match av Lars Haugen höll ner siffrorna. Den andra matchen mot Österrike gick som väntat. 6-0 skrevs slutresultatet som och Kanada bjöd inte på några mål i den tredje perioden trots att Österrike skickade in en ny målvakt.
Kanada har gjort 9 mål hittills i gruppspelet och bara släppt in ett mål och defensiven har sett bra ut.

Kommentar:
När dessa två nationer gör upp om den första platsen i gruppen. Den ack så viktiga som gör att segraren kommer troligen bli bästa gruppetta då båda nationerna har bättre målskillnad än Sverige så allt utom kryss så blir någon gruppetta.
Jag tror vi kommer få se en full fart direkt där båda nationerna vill ingjuta respekt direkt i inledningen i matchen. En match som troligen kommer innehålla högt tempo och mängder med målchanser så kan vi nog få se en hel del mål. Med OS två målgladaste lag efter två omgångar tillsammans med USA så lär det kunna smälla lite idag med.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 1,95 på William Hill .
Slutresultat: 2-4?

This is the stats tab
This is the post tip