Nu är vi framme i finalen av hockey-VM där Finland och Kanada ska göra upp, och jag har klart mest känsla för kanadensarna i matchen.

Finland har varit ett av turneringens stabilaste lag hittills då man enbart förlorat en enda match, och den kom i gruppspelet mot Kazakstan efter straffar. Där skapade man dock mängder av lägen, och sett till matchbilden så borde man absolut vunnit matchen.

Kikar man på vägen till final så slog man först ut Tjeckien med 1-0 i kvartsfinal där Olkinuora gjorde en kanonmatch då han höll nollan och räddade samtliga 28 skott han fick på sig.
Nu senast blev det en 2-1 seger mot Tyskland i semifinalen, men där fick man kämpa ordentligt då man bland annat förlorade skotten med 17-28, och återigen stod Olkinuora för en fin insats mellan stolparna.

Just Olkinuora har varit en av turneringens bästa målvakter och nu när slutspelet kommit igång har han växlat upp en nivå till, och han har otroliga 98.21% i räddningsprocent i slutspelet, vilket är en kanonsiffra.
I övrigt så har man ett bra lag med spelare som Maatta, Ohtamaa och Lundell i laget, och defensiven sticker ut klart mer än offensiven.

Kanada har varit uträknade i turneringen då det inte ens var säkert att man skulle ta sig till slutspel, och det hängde på hur det gick mellan Tyskland och Lettland i den sista gruppspelsmatchen. Där hade man resultatet med sig, och man fick en biljett till slutspelet.

Väl där har man sett starka ut då man först slog ut guldfavoriten Ryssland med 1-2 efter förlängning, och det är riktigt starka papper.
Därefter blev det seger mot USA i en väldigt underhållande match, och där vann man med 2-4 efter att det sista målet kom i öppen kasse.
Det saknades dock inte lägen för amerikanerna då de hade flera bra lägen, men Kuemper stod för en riktigt bra match i kassen, och han var högst bidragande till att man vann och tog sig vidare till final.

I truppen har man Mangiapane som kom in sent i laget, och han har varit en av turneringens bästa spelare då han ligger tvåa i den totala poängligan. Han har hittills gjort elva poäng, men då har han bara spelat sex matcher, vilket gör prestationen ännu bättre.
Som kedjekamrater har han Brown och Henrique som ligger etta respektive fyra i den totala poängligan, så man har en av turneringens bästa kedja, och här tror jag att de gör en ny bra match.

Kanada har varit uträknade i denna turneringen men sedan det stod klart att man tog sig till slutspel så har man sett avsevärt bättre ut, så självförtroendet är helt på topp, och jag tror att man visar sig starkast och vinner matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip