Hejhej!

Finland vann som väntat över Österrike med 8-4. Något skrämmande var att Österrike lyckades med att göra fyra mål på Tuukka Rask i den finska kassen och Finlands defensiv hade kanske inte sin bästa match. Offensiven var dock desto bättre och med att få in åtta mål är bra för självförtroendet.
Sett till matchbilden var det en rättvis seger och med 52 skott mot B. Starkbaum så tror jag inte Finlands coach var besviken över lagets lust att spela anfallshockey.

Norge som stred emot tappert mot dom regerande OS mästarna Kanada. Men föll tillslut med 3-1 men kan verkligen se på matchen med att hålla huvudet högt.
Norge är en nation som verkligen offrar sig och spelar med namnet fram på tröjan och inte det som står på ryggen.
Norge kommer troligen gå in i denna match med att backa hem och låta Finland föra spelet och gå på kontring vilket Norge gjorde bra mot Kanada i framförallt den första perioden.

Historia:
Två nationer som inte mött varandra i tävlingssammanhang sen VM 2011 då vann Finland med 4-1.

Kommentar:
Detta är en viktig match för båda lagen men framförallt för Finland som verkligen måste ta tre poäng för att ha en chans att kunna vinna gruppen när kommande gruppfinal avgörs i nästa match mot Kanada. Norge som spelare för hedern och säljer sig dyrt så tror jag det kommer bli en liknande matchbild som mot Kanada.
Finland kommer ha det mesta spelet i Norge's försvarzon och Norge kommer få agera försvarare, och vänta in kontringar.
Jag tror dock att Norge kommer ha en god chans att kunna göra minst två mål på den finska målvakten. Detta för att Finland kommer vilja spela anfall och göra mål vilket nationen tycker är roligare än att spela försvarsspel och förlita sig på sina målvakter. Så kunde Österrike göra fyra mål på finnarna så ser jag goda möjligheter att Norge ska kunna göra minst två.
Frågan är bara hur mycket norrmännen har orkat återhämtat sig från matchen igår mot Kanada men spellusten bör det inte vara något problem med att försöka sätta dit de finska lejonen. Sen har ju Norge duktiga forwards med bland annat Zucarello och Thoresen.
Mitt spel blir därmed Norge över 1,5 mål till 2,06 på Unibet .
Slutresultat: 4-2?

This is the stats tab
This is the post tip