Finland kliver in i turneringen på fredagen där man ställs mot Norge, och här ska man ses med goda möjligheter att ta en bekväm seger.

Finland kommer med svaga resultat inför detta VM då man inför turneringen förlorade samtliga matcher i Beijer Hockey Games, och det mot Schweiz, Tjeckien och Sverige. Insatserna var inte alls bra, så uppladdningen har inte varit optimal.
Nu väntar dock klart enklare motstånd, och när det väntas stora turneringar så brukar finnarna växla upp.

Ser man på laget så håller det en bra nivå, speciellt bakåt då man har namn som Jokiharju och Lehtonen.
Framåt ser det tunnare ut då flertalet av spelarna tillhör den inhemska ligan. Man har dock spelare som Aaltonen, Manninen och Hartikainen som håller en bra nivå och nu är motståndet högst beskedligt, och jag tror att man går ut och sätter ton direkt.

Norge förväntas få ett väldigt tufft VM, något jag instämmer helt i.
Ser man på den senaste träningsmatchen inför turneringen så fick man stryk av Frankrike med 1-2 efter förlängning, ett lag som är ett av de svagaste som deltar i VM, och här möter man ett lag som är flera klasser bättre.

Man har spelare som Haukeland, Lilleberg, Rosseli Olsen och Ken-Andre Olimb i laget, och detta är spelare som tillhör SHL samt tyska högstaligan. Det är dock spelare som inte håller samma klass som Finlands bästa spelare och ser man där bakom så tillhör många spelare den inhemska ligan, och här bör man väga alldeles för lätt.

Finland är det klart bättre laget i matchen och då turneringen spelas på hemmaplan så är känslan att man går ut och sätter ton direkt, och jag tror att man har en bekväm ledning redan efter den första perioden.

Speltips: 1 över 1,5 mål första perioden och jag investerar 1u // TT
This is the stats tab
This is the post tip