Hello! Ja jag kan med glädje medge att jag fick fel på OS första spel med 1X i Tjeckien - Sverige efter att Sverige varit sylvasst i powerplay och en Henrik Lundqvist som klev fram när han behövdes!

Imorgon så kliver övriga lag in i OS turneringen och jag börjar med det tidiga mötet mellan Finland - Österrike.

Finland som slutade på en tredje plats i förra OS, har dessvärre fått några tunga avbräck. Som spelare som M Koivu, S. Koivu och V. Filppula. Med att fylla upp med spelare som J. Immonen och S. Salminen som båda spelar i KHL laget Torpedo Novgorod.
Annars så ser truppen spännande ut och Finland har enligt mitt tycke OS bästa målvakter. Samtidigt så har finnarna en intressant offensiv med spelare som Aaltonen, Immonen Jokinen, Hietanen och Kukkonen med flera!
Mina tankar är att Finland vill trycka gasen i botten och seger med mycket mål är ett måste för att kunna bli den bästa tvåan efter gruppspelet och få en direktplats till kvartsfinalerna.
Förra OS så rivstartade dom finska lejonen med en 5-1 seger över Vitryssland.

Österrike spelar OS igen efter att inte ha fått varit med 2010. Truppen är väl inte den bästa och jag tror att Österrike kommer få det riktigt tufft. Målvaktssidan ser inte speciellt imponerande ut och jag vet inte för stunden hur det är med B. Starkbaum om han kommer till spel efter sin skadeperiod eller inte. Gör han inte det blir det tungt för Österrike.
Summerar vi Österrike's OS trupp så är det T. Vanek, M. Raffl och M. Grabner som sticker ut och är stjärnor i NHL men annars är dom flesta spelarna från inhemska ligan.
Detta är inte Österrike's match att ta poäng i utan laget lär troligen mest få träna på försvarsspel.

Lite snabbt så möttes dessa två nationer i våras under VM och då vann Finland med 7-2.

Kommentar:
Jag tror att det kommer bli fullt ös från finnarnas sida på en gång. Det är OS och lagen tvekar inte att gå på offensiven. Finland som troligtvis inte kommer vinna sin grupp utan bli två kommer vara tvungen att ösa in en massa mål framåt för att ha så bra plus och minus som möjligt när gruppspelet är färdigspelat. Ställer inte Österrike B. Starkbaum i kassen så har finnarna helt plötsligt mycket större läge att få in fler kassar än med Starkbaum i kassen.
Sen har ju Österrike lite offensiva kvalitéer med Vanek, Grabner och Raffl så österrikarna bör helt klart kunna smacka in ett mål bakom den finländska målvakten.
Mitt spel kommer att bli över 5,5 mål till 1,80 på Bwin !

This is the stats tab
This is the post tip