Äntligen dags för OS-finalen för herrar i hockeyn och här ska Finland slåss om guldmedalj mot Ryssland, och jag har hittat ett spel i matchen.

Finland har tagit sig till finalen genom att först vinna gruppen. Därefter slog man Schweiz i kvartsfinalen med 5-1, och nu senast slog man Slovakien med 2-0 i semifinalen.
Just i matchen mot Slovakien var det tight och det var länge 1-0 i matchen, och det sista målet kom i öppen kasse. Slovakerna har dock imponerat stort i turneringen då man tog brons efter att man slog Sverige med 0-4 i den matchen.

I turneringen har man släppt in sju mål på fem matcher där tre av målen kom mot Sverige efter en usel period. Offensivt har man gjort 20 mål, vilket är ett snitt på fyra mål per match, så där har man imponerat.
Truppen håller även den en riktigt bra nivå och i en finalmatch har man absolut vad som krävs för att kunna slå ryssarna.

Ryssland kom till turneringen som klara guldfavoriter, och ser man till spelartruppen så är det inte så konstigt.
Man har dock inte alltid övertygat i matcherna, och man slog tex bara Danmark med 3-1 i kvartsfinalen. I semifinalen mötte man Sverige där var det riktigt spännande, och det krävdes straffar för att vinna matchen.
Man hade dock svårt mot ett starkt defensivt Sverige, och här möter man återigen ett bra defensivt lag.

Får man det att stämma så finns det skyhög kapacitet i laget. Här ställs man dock mot sitt tuffaste motstånd hittills, och med tanke på Finlands vassa offensiv kan man få det jobbigt i matchen.

Finland har varit väldigt bra genom hela turneringen samtidigt som man är starka i samtliga lagdelar, och då man har imponerat klart mer än ryssarna så tror jag att guldet hamnar i Finland.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip