Finland tar sig an Schweiz i OS-kvartsfinalen och här bör finnarna har bra chans att ta sig vidare till semifinal.

Finland öppnade turneringen med två raka segrar mot Slovakien med 6-2 samt Lettland med 1-3 där segern mot Lettland satt långt inne.
I gruppfinalen mot Sverige stod man för en usel andraperiod vilket gjorde att man gick in i slutperioden med 0-3 i baken.
Väl där gick man ut och var det klart bättre laget och efter 60 minuter stod det 3-3 på tavlan, och i förlängningen sköt även Pesonen seger till laget.

Med den vändningen i ryggen så lär självförtroendet vara helt på topp och med tanke på att man vann gruppen så gick man direkt till kvartsfinal, något som inneburit välbehövlig vila.
Truppen håller en riktigt bra nivå då man bland annat har spelare som Manninen, Hartikaninen och Aaltonen och Lehtonen i laget, och ser man till kvalitet så håller man en högre nivå än motståndarna.

Schweiz vann inte en enda match i gruppspelet då man fick stryk av Ryssland, Tjeckien och Danmark, och totalt plockade man en poäng, något som gjorde att man fick spela åttondelsfinal mot Tjeckien. Där överraskade man och vann med 2-4, men tjeckerna imponerade inte alls, och målvakten Hrubec fortsatte ha det tufft i turneringen då han bara räddade 14 skott i matchen.

När det väl stämmer så är man ett lag som kan hota samtliga nationer i turneringen, något man visade senast. Här möter man dock ett Finland som är ett bättre lag samt har en stark målvaktssida, och då denna matchen spelas bara dygnet efter åttondelsfinalen bör man få det tufft mot ett utvilat Finland.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip