Finland ska kliva in i turneringen och det gör man mot Slovakien, och kan man hålla premiärnerverna i styr så bör man ta en stabil seger.

Finland kliver in i turneringen som ett av lagen som på förhand ska kunna utmana Ryssarna i kampen om en guldmedalj, och man har fått ihop ett bra lag.
På målvaktssidan har man Olkinuora, Säteri och Tuohimaa som samtliga spelar i ryska KHL, och där ser man stabila ut.
Defensivt har man stjärnor som Lehtonen, Pokka och Vatanen där den sistnämnda gjort nästan 500 matcher i NHL, så bakåt finns det kvalitet.

Offensivt är Miro Aaltonen en av lagets mest intressanta spelare, och han har haft en fin säsong i ryska KHL där han gjort 42 poäng på 44 matcher. Man har även fått med spelare som Granlund, Manninen och Ojamäki som samtliga gjort riktigt bra säsonger för att nämna några, så truppen ser onekligen stark ut, och här ska segerchanserna vara bra.

Slovakien ställs mot tufft motstånd direkt i premiären, och det kan bli en riktigt jobbig match för laget.
Man har ett ganska mediokert lag och både målvaktssidan och defensiven ser rätt bleka ut även om det finns ett par intressanta namn.

Offensivt finns det klart mer kvalitet då man har spelare som Cehlarik, Hrivik, Hudacek och Jurco som samtliga spelar i KHL.
Där bakom ser det dock inte alls lika bra ut och ska man gå en bit i turneringen så behöver dessa spelare verkligen levererat framåt, men här ställs man mot ett lag med klart bättre bredd, och jag tror att man väger för lätt här.

Finland är ett klart bättre lag än Slovakien och trots att det är premiärmatch så tror jag att man håller nerverna i styr och tar en säker seger, och jag väljer att gå på finsk seger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip