Semifinaldags i OS-hockeyn och här ställs topptippade Finland mot skrällen Slovakien, och här tror jag att resan för slovakerna tar slut.

Finland har tagit sig igenom turneringen med enbart segrar då man vann samtliga matcher i gruppen, och där slog man bland annat semifinalmotståndaren Slovakien med 6-2.
Nu senast i kvartsfinalen stod Schweiz för motståndet och där blev det seger med 5-1 efter att de två sista målen kommit i öppen kasse, men insatsen var bra, och i mina ögon är detta en lättare motståndare.

Man har en väldigt fin spets i laget då spelare som Granlund, Manninen, Aaltonen och Lehtonen är med i turneringen. Defensivt är man även där starka och ser man till truppen så har man ett av turneringens bästa lag, och här ska man ha riktigt fina möjligheter att lösa en finalbiljett.

Slovakien slutade trea i gruppen och det gjorde att man fick ta sig igenom en åttondelsfinal, något man gjorde med bravur då man slog Tyskland med 4-0. I kvalfinalen stod man för en skräll då man slog ut USA efter straffar, och Peter Cehlarik blev stor matchhjälte när han satte den avgörande straffen. Det ska dock nämnas att USA lidit en hel del av att inte få med spelare från NHL, så truppen var inte alls lika slagkraftig som den brukar.

Cehlarik, Hrivik och Jurco är spelare som ska leda lagets offensiv och där får finnarna se upp.
Man har även en supertalang i 17-årige Slafkovsky som gjort fem mål i turneringen och med det är han tillsammans med svenske Lucas Wallmark turneringens bästa målgörare.
I övrigt har man dock en rätt blek trupp och mot ett väldigt starkt Finland tror jag inte man har mycket att sätta emot.

Finland är ett klart bättre lag än Slovakien, något man visade i gruppspelet där man vann med 6-2, och jag tror att man tar en ny bekväm seger och tar sig vidare till final.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip