Dags för Finland och Sverige att göra upp om vilket lag som tar hem gruppsegern, och här tror jag dessvärre att Sverige får det tufft.

Finland har gjort vad som väntats då man vunnit de två inledande matcherna.
Först slog man Slovakien med 6-2 där man visade upp en riktigt fin offensiv.
Nu senast satt segern dock hårdare inne mot Lettland då man vann med 1-3, och 1-2 pucken satte man med bara fem minuter kvar att spela.

Nu väntar tuffare motstånd då Sverige står som motståndare men ser man på laget så har man stjärnor som Granlund, Aaltonen och Manninen för att nämna några av spelare i laget, och i mina ögon är man gruppens bästa lag.

Sverige har precis som Finland öppnat med två segrar där man först slog Lettland med 3-2, och den segern satt långt inne.
Nu senast slog man Slovakien med 4-1 där man hade 3-0 efter den första perioden, och det efter att man fått riktigt bra utdelning. Kikar man på skotten så vinner slovakerna dessa med 29-41, så målvakten Magnus Hellberg var högst delaktig i segern.

Här är motståndet klart tuffare då man möter ett av turneringens bästa lag, och ska man kunna vinna lär det krävas att målvaktsspelet återigen levererar. Man möter dock ett motstånd med en helt annat spets offensivt än man gjort tidigare, och jag tror att man åker på sin första förlust här.

Finland ska göra upp med Sverige om gruppsegern och även om Sverige vunnit båda matcherna hittills så ökar svårighetsgraden rejält här, och jag väljer att gå på finsk seger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT