Finland och Sverige gör upp i omgång 3 i gruppspelet, och här tror jag mest på finsk seger.

Finland åkte på en oväntad förlust i premiären då man föll mot USA med 1-4, och efter en bra förstaperiod tappade man spelet helt.
Nu senast tog man en skön första seger mot Tyskland, en seger som satt hårt inne då det blev 3-4, men chanser skapade man betydligt fler.

Storstjärnan Mikko Rantanen stod för sina första poäng då han gjorde två assist, och tillsammans med Manninen tillhörde han en av isens bästa spelare.
Utöver dem två har man Hartikainen, Lehtonen, Kakko och Kapanen, så det finns bra kvalitet i det finska laget, och jag håller dem som befogade favoriter i matchen.

Sverige sätts på prov

Sverige öppnade med en 1-0 seger mot Tyskland i en match man dock inte imponerade, och känslan var att det kunde gå precis hur som helst i matchen.
Nu senast mötte man Österrike där man återigen höll nollan, men motståndet var skralt så det blev inget riktigt test. Nu däremot väntar det tuffaste hittills, och med ett dygns mindre vila så kan det bli tufft.

Ser man på truppen så finns det inga större stjärnor även om det finns bra spelare som tillhör NHL. Det är dock ingen Rantanen man har i truppen, så i mina ögon är man inte lika starka som Finland, och jag tror man får det tufft här.

Finland spelar på hemmaplan och då man är klart mer utvilade så ska segerchanserna vara goda, och jag går på finsk seger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 1u hos Expekt
This is the stats tab
This is the post tip