Finland - Team North America U23

Team North America har imponerat stort på mig under träningsmatcherna inför turneringen. Laget består av enormt många stora talanger där flera redan är toppspelare i NHL. På papperet ser man väldigt bra ut där jag tycker coach Todd McLellan tagit ut en bra mix av spelare som besitter erfarenhet trots deras unga ålder. Lagets andralina med Gaudreau-McDavid-Eichel kommer bli enormt spännande att följa under turneringen! Målvaktspositionen är intressant också då troligtvis succémålvakten Matt Murray, som vann SC med Pittsburgh Penguins i våras tillsammans med John Gibson kommer slåss om förstaspaden. Dessa två unga målvakter har båda stått på stora scener förut och jag tvivlar inte på att de kan leverera högklassigt målvaktsspel under turneringen. Detta är en oerhört viktig faktor om laget ska kunna hota de bästa lagen i turneringen.

Man tog 2/3 vinster under förturneringen där man slog Team Europe två gånger men förlorade mot Tjeckien. Matcherna mot Europa körde man fullständigt över motståndet medan man mot Tjeckien inte alls fick ordning på spelet och tjeckerna kunde pincha ut de unga amerikanerna på utsidan och på såsätt hindra de från att skapa kvalitativa målchanser.

Finland har på papperet inget lag som sticker ut speciellt mycket i mina ögon. Dock besitter man något som exempelvis North America inte bevisat än. Man har enormt mycket rutin i laget och en tendens att prestera som bäst under viktiga matcher. Lägg sedan till att det finns en del kvalitativa spelare som kan avgöra matcher gör att man alltid kommer måsta hålla ett öga på finnarna. Under lagets träningsmatcher gick man bland annat 1-1 mot svenska Tre Kronor. I första mötet vann man med 3-2 efter OT men Sverige visade i andra matchen vilket lag som är det bättre då man vann med klara 6-3. Avslutningsvis förlorade man med 3-2 mot USA där USA verkligen slog ner på takten i sista perioden och bjöd in finnarna från 3-0 till 3-2.

Första matchen denna turnering för lagen och det brukar ju som sagt alltid finnas lite turneringsnerver i inledningen. Jag tror dock att detta unga Amerikanska U23-lag inte kommer visa någon respekt mot finnarna och bara gå ut och köra. I mina ögon sitter man på bästa laget på papperet medan Finland har rutinen. Jag gillar det jag sett av U23-laget och det är dags för ungdomarna att visa att ”gammal, är INTE äldst”!

Jag spelar därför:

North America U23 ML @ 1.84 med 3/6 units hos Unibet

Fler spel @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip