Nordiskt möte i kvartsfinalen när Finland tar emot Sverige under måndagen, en match som på förhand känns oviss.

Finland slutade tvåa i gruppen bakom USA, en grupp som dock inte var särskilt tuff då Slovakien, Schweiz och Lettland var övriga lag.
Man tog två segrat mot Lettland och Slovakien, två lag man ska slå, men det var inte på något imponerande vis man vann.
I den sista gruppspelsmatchen förlorade man klart med 6-2 mot USA där man hade svårt mot offensivt skickliga spelare som Snuggerud och Cooley.

Kemell, Heimosalmi och Lambert finns i laget och det är spelare som Sverige får se upp med. Man har dock ingen spelare som stuckit ut och hittills har man gjort en rätt blek turnering, vilket ställer en del frågetecken inför matchen.

Sverige öppnade turneringen med att köra över Österrike med 11-0 dår offensiven verkligen satt. Därefter tog man två segrar till mot Tyskland och Tjeckien, men insatserna imponerade inte, och nu senast räckte man inte till mot Kanada då det blev en klar förlust med 5-1.

Nu väntar en tuff avgörande match mot Finland och nu gäller det verkligen för spelare som Leo Carlsson och Fabian Lysell att kliva fram då de varit bleka hittills, men det finns trots allt namn i Bystedt, Rosen och framförallt Jansson som presterat bra.
Något som talar för laget är att man har en målvakt i Carl Lindbom som kan vinna matcher på egen hand då han har varit riktigt bra i turneringen, och på målvaktssidan är man starkare än finnarna.

Varken Finland eller Sverige har imponerat nämnvärt i turneringen och på förhand är detta en öppen historia. Sverige har dock en målvakt av hög kvalitet i Lindbom, något som kan visa sig bli avgörande här.

Speltips: 2 (insatsen tillbaka vid oavgjort) och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip