Finland som kommer med två raka segrar tar sig an Tjeckien under onsdagen, och här tycker jag att finnarna är befogade favoriter.

Finland öppnade turneringen med att slå Tyskland med 3-1 efter en relativt jämn match, men det var också premiärmatchen, så det är lite spänt.
Nu senast fick man möta gruppens svagaste lag Österrike och där var det som väntat fullständig överkörning då man vann skotten med 9-48 samt matchen med 1-7.

Man har flera spelare som startat turneringen riktigt bra och då tänker jag främst på Lambert och Hellenius som båda var med i förra JVM samt Koivunen som gjort det väldigt bra i Kärpät.
Det finns även sparkapital i Hirvonen och Simontaival som bara gjort en poäng vardera hittills, så det finns en hel del talang i laget, och jag håller finnarna som ett bättre lag än motståndarna.

Tjeckien har öppnat turneringen med två raka förluster där man först fick se sig besegrade av guldfavoriten Kanada med 3-6.
Nu senast förlorade man mot Tyskland med 2-1 efter förlängning, och även om man skapade en del lägen i matchen så får man absolut inte godkänt.

Jag håller inte laget lika högt som det finska, och även om det finns flera spännande namn som Svozil, Mysak och Novak i truppen så är känslan att man får det för tufft.

Finland har gjort en bra inledning på turneringen och nu ställs man mot ett Tjeckien som öppnat med två raka förluster, och jag tror att risken är stor att tjeckerna åker på en tredje raka förlust här.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip