Finland gör upp med Tjeckien under torsdagen i en match som kan visa sig bli viktig i kampen om en enklare match i kommande kvartsfinal, och här bör finnarna vara numret större.

Finland ställdes i premiären mot gruppens svagaste lag Lettland, och man öppnade som väntat med en stabil seger där det tillslut blev 1-6.
Stjärnor som Raty, Kemell och Hirvonen lekte hockey då de såg riktigt bra ut, och de gjorde totalt elva poäng ihop i matchen.
Visst var motståndet inte det blodigaste och här ökar svårighetsgraden en hel del. Man är dock ett av det bästa laget i turneringen, och i grunden är man bättre än Tjeckien.

Utöver nämnda spelare så har man även Niemela, Lambert, Helenius och Simontaival som gjorde avtryck i den senaste turneringen, så bredden är även den väldigt stark, något som bör tala för att det blir en ny seger här.

Tjeckien visade i premiären mot Slovakien att det fanns en hel del nerver, och man hade ett underläge med 0-2 efter den första perioden.
Man klev dock in och vände till 4-2 där man i slutet av matchen dock släppte in två mål i boxplay, och med bara två minuter kvar att matchen såg man ut att tappa poäng. Då klev Szturc fram och avgjorde matchen, men även om man skapade en hel del lägen så såg man inte bländande ut.

Jan Mysak och David Jiricek är lagets största stjärnor tillsammans med målvakten Jan Bednar, och den förstnämnda stod för två mål senast. Man är dock nivån under de bästa lagen där Finland räknas in, och man lär knappast kunna utmana efter insatsen man visade upp mot Slovakien.

Finland har en stark trupp med spelare som imponerande redan i den förra JVM-turneringen, och med premiären avklarad så bör man ta en ny seger av bara farten, vilket gör att jag väljer att gå finsk seger i matchen.

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u // TT