Finland och Tyskland drar igång JVM på annandagen, och här är finnarna numret större.

Finland genrepade senast mot USA där man såg ut att förlora matchen. Men trots underläge med 3-1 med bara 1.45 kvar att spela fick man in två puckar
i powerplay, och man visade sig även starkast i övertiden.

Man har fått ihop ett bra lag till turneringen där de flesta spelarna tillhör den inhemska ligan, och kikar man på målvaktssidan så har man Blomqvist som varit riktigt bra för Kärpät.
Defensivt hittar vi bland annat Niemela som även han spelar i Kärpät, och det är en spelare som gjort 24 poäng på 31 matcher, ett riktigt fint facit.

Offensivt har man Simontaival som gjorde tre poäng mot USA senast samt Lambert, Hirvonen och lagets yngsta spelare Joakim Kemell som gjort 18 poäng på 21 matcher i finska ligan, så det finns en hel del talang i laget, och jag tror man sätter gasen i botten direkt i matchen.

Tyskland förlorade sitt genrep mot Slovakien med 0-4, och trots att slovakerna har ett rätt intressant lag denna upplaga så är de inte alls lika bra som finnarna.

Tyskarna är rankade i botten av turneringen och det med all rätt då truppen inte alls ser särskilt slagkraftig ut.
I kassen har man Nikita Quapp som gjort en del matcher i tyska högstaligan samt är draftad i sjätterundan som nummer 187 totalt. I övrigt så ser det tunt ut på målvaktssidan.

I defensiven har man draftade Munzenberger samt några spelare som spelar i den inhemska högstaligan, så bakåt ser det okej ut även om man inte kommer kunna mäta sig med de bästa lagen.
Offensivt har man Florian Elias som var med även i förra upplagan och då stod han för nio poäng på fem matcher, och han bildade en giftig kedja med Tim Stutzle och Peterka.
Nu finns det dock inga sådana spelare i truppen, och här i premiären så tror jag att man väger alldeles för lätt.

Finland tillhör ett av de bättre lagen i turneringen och här bör man kunna äga matchen från start till mål, något som bör resultera i att man är i ledning efter första perioden.

Speltips: 1 första perioden och jag investerar 1u // TT

TV: Helgens bästa tips på Rekatochklart!




This is the stats tab
This is the post tip