Värdnationen Finland tar emot USA i den tredje matchen för lagen, och här tror jag att man tar sin tredje raka seger.

Finland är värdnation och det är givetvis en boost att spela på hemmaplan.
Inledningen på turneringen har varit okej då man i den första matchen slog Norge med 5-0, och det efter en något trevande förstaperiod.
Nu senast slog man Lettland med 1-2 där båda målen kom i powerplay, och spelmässigt var det inte någon supermatch.

Det positiva är att man vinner utan att imponera, något som är en styrka.
Nu senast fick man även förstärkning av Mikael Granlund som direkt visade klass då han var inblandad i båda målen, och det var även han som avgjorde matchen.
Med den förstärkningen har man spetsat laget ytterligare, och mot ett USA som inte imponerat så ska man ses med bra segermöjligheter.

USA inledde med en 4-1 seger mot Lettland där man hade 3-0 efter elva minuter, något som la grunden till seger. Faktum är att matchen var jämnare än vad siffrorna visade.
Nu senast stod man för en svag insats då det krävdes förlängning för att slå Österrike, ett lag som tillhör ett av de absolut svagaste i turneringen.

Laget är inte det bästa man haft då det förutom Jones och Galchenyuk saknas några riktigt bra namn. Jämför man med Finland så håller man inte heller samma kvalitet, och nu när det blir tuffare motstånd så är känslan att man väger för lätt.

USA hade problem med Österrike senast och här väntar en av favoriterna som även får spela på hemmaplan, något jag tror blir alldeles för tufft, och jag väljer att gå på finsk seger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip