Semifinaldags i hockey-VM där hemmanationen Finland tar emot USA under lördagen, och här har jag hittat ett spel.

Finland slutade etta i den tuffa gruppen där man bland annat hade just USA samt lag som Tjeckien och Sverige. Totalt sett tog man sex segrar, och den enda förlusten kom mot Sverige efter straffar.
Nu senast i kvartsfinalen slog man ut Slovakien med 4-2 trots att man låg under med 0-2 efter kvarten spelad, och man visade upp en riktig lagmoral då man vände.

Man har varit ett av turneringens absolut bästa lag defensivt då man bara släppt in sju mål på åtta matcher, vilket är ruskigt bra siffror, och man har även hållit nollan i hälften av sina matcher.
Framåt finns det även spets i spelare som Granlund, Manninen och Hartikainen samtidigt som Anttila klev fram då det blev slutspel, så laget är starkt, och inför hemmapubliken tror jag att man vinner och slår ut USA.

USA slutade fyra i samma grupp som Finland vann, och av de sju gruppspelsmatcherna vann man fem stycken.
En av förlusterna kom mot just Finland där man förlorade med 4-1, och där hade man stora problem med finnarnas powerplay, en spelform de varit riktigt bra i.
I kvartsfinalen slog man ut Schweiz som blev gruppsegraren i grupp A. Där blev siffrorna 0-3, och Swayman blev stor matchhjälte då han räddade samtliga 33 skott.

I laget har man fått in just Swayman samt Boldy och Hartman som spetsat till laget en hel del. Överlag är dock truppen inte särskilt stark, och mot ett defensivt starkt Finland bör man få det tufft.

Finland spelar matchen på hemmaplan inför sin hemmapublik, något som ger en hel del självförtroende, och här tror jag att man tar sig vidare till final och slår ut amerikanerna.

Speltips: 1 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip